Πεντέλη: Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης – Περί Φθορών, Αυλών και Λοιπών Εξοπλισμών

Πεντέλη: Ένωση Γονέων Δήμου - Περί Φθορών, Αυλών και Λοιπών Εξοπλισμών
Ανακοίνωση Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης

«Με αφορμή τις πρόσφατες φθορές και βανδαλισμούς στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης, γεγονός αυτονόητα λυπηρό και καταδικαστέο, ειδικά όταν δεν είναι η πρώτη φορά, θα θέλαμε να θέσουμε προτάσεις, ιδέες και προβληματισμούς σε μια  διαβούλευση που καλούμε το δήμο να διοργανώσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θεωρούμε ότι ο φωτισμός και τα ανοιχτά προαύλια τα απογεύματα για τα παιδιά, όπως έχουμε ξαναζητήσει, μόνο να βοηθήσουν μπορούν.

Οι φωτεινοί και “ζωντανοί” χώροι πολύ πιο δύσκολα βεβηλώνονται.

Για τις μεταμεσονύχτιες ώρες σίγουρα απαιτείται φύλαξη-επιτήρηση. Με γόνιμο και καλοπροαίρετο διάλογο σίγουρα μπορεί να βρεθεί μια εφικτή λύση.

Μιλώντας για αύλιους χώρους σχολείων, θα θέλαμε επίσης να ρωτήσουμε το δήμο και την τεχνική υπηρεσία, ποια ήταν η πρόοδος αυτό το καλοκαίρι των εργασιών αναβάθμισης των αύλιων χώρων ; (βλ. πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”)

Σε ποια σχολεία ολοκληρώθηκαν και ποια θα περιμένουν τα επόμενα καλοκαίρια;

Ταμπέλες πάντως μπήκαν σε όλα…

Και τέλος, με αφορμή τις τεχνικές υπηρεσίες, μελέτες, προδιαγραφές, έργα, εργασίες και εξοπλισμούς, μήπως θα έπρεπε η τεχνική υπηρεσία και οι σχολικές επιτροπές να μεριμνήσουν για τους κατάλληλους εξοπλισμούς σε Η/Υ και περιφερειακά των σχολείων, καθώς απ”ότι φαίνεται η τηλεκπαίδευση θα μας “συντροφεύσει” και τη φετινή σχολική χρονιά; »