Το 3ο βιβλίο της ψυχολόγου Θέκλας Πετρίδου κυκλοφορεί «ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Το βιβλίο της ψυχολόγου Θέκλας κυκλοφορεί, «ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το 3ο βιβλίο της Θέκλας Πετρίδου κυκλοφορεί από τις 24/10/2019  από τις εκδόσεις Ψυχογιός ενώ συνολικά έχει γράψει μέχρι στιγμής πέντε βιβλία .

Αυτό το βιβλίο έχει ως πρώτο στόχο να σκιαγραφήσει και να εξηγήσει τα όπλα και τις μεθόδους του ψυχολογικού πολέμου. Δε μένει όμως μόνο σε αυτό. Προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, να εισηγηθεί λύσεις, να προτρέψει στη στοχευμένη αντιμετώπιση τέτοιων ψυχοφθόρων καταστάσεων και να μας κάνει να δούμε με αισιοδοξία τη ζωή. Διότι όλοι μπορούμε να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον ψυχολογικό πόλεμο στην οικογένεια, την εργασία, τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις.

Το 3ο βιβλίο της ψυχολόγου Θέκλας Πετρίδου κυκλοφορεί «ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

 

Η Συγγραφέας και Ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου μας  μιλάει για το βιβλίο της :

«Δεν είσαι τρελός όταν νιώθεις πως οι γύρω σου προσπαθούν να σε βγάλουν τρελό. Πολύ πιθανόν να δέχεσαι gaslighting. Δεν είσαι υπερευαίσθητος και προβληματικός όταν ενοχλείσαι που ένας άνθρωπος εξαφανίζεται από τη ζωή σου χωρίς εξηγήσεις. Πολύ πιθανόν να δέχτηκες ghosting. Δεν είναι στο μυαλό σου πως ο/η σύντροφός σου σε πολεμά όταν κρατάει μούτρα. Αυτό είναι καθαρά παθητική επιθετικότητα. Έχεις δίκιο όταν δεν αντέχεις την έντονη επικριτική στάση ενός ανθρώπου στη ζωή σου. Αποτελεί ψυχολογικό πόλεμο. Δεν είσαι ιδιότροπος/η όταν ενοχλείσαι που ο/η σύντροφός σου δε λέει όχι σε κανέναν και σε υποβαθμίζει κι εσένα στη θέση του θύματος.

Πολύ πιθανόν να ζεις με έναν συνεξαρτώμενο άνθρωπο. Το βιβλίο έχει ως πρώτο στόχο να σκιαγραφήσει και να εξηγήσει τα όπλα και τις μεθόδους του ψυχολογικού πολέμου. Δε μένει όμως μόνο σε αυτό. Προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, να εισηγηθεί λύσεις, να προτρέψει στη στοχευμένη αντιμετώπιση τέτοιων ψυχοφθόρων καταστάσεων και να μας κάνει να δούμε με αισιοδοξία τη ζωή! Διότι όλοι μπορούμε να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον ψυχολογικό πόλεμο στην οικογένεια, την εργασία, τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις».

Το 3ο βιβλίο της ψυχολόγου Θέκλας Πετρίδου κυκλοφορεί «ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Λίγα λόγια για την Συγγραφέα και  Ψυχολόγο Θέκλα Πετρίδου

H ψυχολόγος και συγγραφέας Θέκλα Πετρίδου γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου και ζει και εργάζεται στην επαρχία της Λευκωσίας. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Επί 20 χρόνια εργάστηκε με ενήλικες και ζευγάρια, ενώ πλέον ασχολείται αποκλειστικά με την συγγραφή και τον δημόσιο λόγο. Στο κανάλι της στο YouTube  https://www.youtube.com/user/TheklaPetridouWeb ανεβάζει τακτικά, τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές της εκπομπές με θέματα ψυχολογίας και αυτογνωσίας. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τον εκδοτικό οίκο “Ψυχογιός”.