Χαλάνδρι: Ο Δήμος Χαλανδρίου θα αποκτήσει Πολεοδομία, αλλά…

Χαλάνδρι: Ο Δήμος Χαλανδρίου θα αποκτήσει Πολεοδομία, αλλά…
Με χαρά υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 23» κ. Μάνου Κρανίδη, μιας και μας δίνει την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη συμφωνία μας μαζί του σε όσα επισημαίνει για την αναγκαιότητα ύπαρξης πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας, όπως και σε κάθε δήμο της χώρας άλλωστε.

Χωρίς αμφιβολία το πολεοδομικό γραφείο είναι ένα εξαιρετικό αναπτυξιακό εργαλείο για τους δήμους και αναγκαίο για τον έλεγχο της νομιμότητας στην πόλη. Τόσο σημαντικό μάλιστα που η ανάγκη για τη σύστασή του είναι όχι «προχθές», όπως υποστηρίζει ο κ. Κρανίδης, αλλά «πριν από επτά χρόνια», όταν ο ίδιος  ήταν στέλεχος της διοίκησης Κουράση και είχε τη δυνατότητα να προωθήσει τη σχετική διαδικασία.

Επειδή όμως η αναγκαιότητα παραμένει, η σημερινή διοίκηση του Δήμου  έχει προβλέψει τη δημιουργίαΔ/νσης Πολεοδομίας, όχι απλώς πολεοδομικού γραφείου, στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), όπως έχουν ενημερωθεί οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ο νέος Ο.Ε.Υ. έχει τεθεί αυτό το διάστημα σε συζήτηση στις διευθύνσεις και το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και σύντομα θα τεθεί υπόψη των λοιπών δημοτικών παρατάξεων.

Άλλωστε, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ η ύπαρξη αυτοτελούς υπηρεσίας Δόμησης καθίσταται υποχρεωτική από τις αρχές Νοεμβρίου 2020, βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης.

Βέβαια, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πώς θα καταφέρει να λειτουργήσει αποτελεσματικά, λόγω της συνεχιζόμενης απαγόρευσης προσλήψεων και τηςέλλειψης έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού στα απαιτητικά και κρίσιμα για την πόλη ζητήματα Πολεοδομίας.

Οι προοπτικές για την επιτυχή οργάνωση της Δ/νσης Πολεοδομίας στο Δήμο Χαλανδρίου θα ήταν σίγουρα διαφορετικές, αν η διοίκηση Κουράση –στην οποία συμμετείχε ως αντιδήμαρχος τότε ο κ. Κρανίδης- δεν είχε αποφασίσει το 2013 να περικόψει 200 θέσεις μόνιμου προσωπικού του Δήμου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν αρκετοί μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων (τοπογράφοι, πολεοδόμοι κ.α.), που θα ήταν σήμερα πολύτιμοι για τη στελέχωση της Πολεοδομίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ