(ΙΤΑ) ΚΕΔΕ : Επιτακτική ανάγκη για διαχείριση των ΕΣΠΑ  από τους Δήμους

(ΙΤΑ) ΚΕΔΕ : Επιτακτική ανάγκη για διαχείριση των ΕΣΠΑ  από τους Δήμους
Παρέμβαση του Θεόδωρος Αμπατζόγλου Δήμαρχου Αμαρουσίου και Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά  τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ινστιτούτου. Συνεδρίασε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Ήταν η πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, που έγινε στα γραφεία της ΚΕΔΕ με την τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΤΑ και Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο, ο σημαντικός ρόλος του Ινστιτούτου που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ στηρίζει όλους τους Δήμους της χώρας στη νέα εποχή, καλύπτοντας όλες τις επιστημονικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

(ΙΤΑ) ΚΕΔΕ : Επιτακτική ανάγκη για διαχείριση των ΕΣΠΑ  από τους Δήμους

Η  παρέμβασή του Θεόδωρου Αμπατζόγλου ως Αντιπρόεδρος του ΙΤΑ:

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν την αυτονομία που επιβάλλει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη – για αρχή – όσο αφορά τα ΕΣΠΑ, γεγονός που θα φέρει μεγάλη ευελιξία και ταχύτερη ανάπτυξη. Στη συνέχεια απαραίτητη είναι η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτελεί τροχοπέδη και για τα πιο απλά πράγματα. Εμείς μέσα από το όργανο του ΙΤΑ θα συνεισφέρουμε με μελέτες και συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Σας υπενθυμίζω πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με το επιστημονικό συμβούλιο του ΙΤΑ εκπονούν τις απαραίτητες μελέτες  προς όφελος κάθε Δήμου, μικρού και μεγάλου σε ολόκληρη τη χώρα».