Ελλάδα :Νεκρές βρέθηκαν επτά μεσογειακές φώκιες στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες

Νεκρές βρέθηκαν επτά μεσογειακές φώκιες στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επτά νεκρές μεσογειακές φώκιες εντοπίστηκαν τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο Πέλαγος. Μάλιστα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κάνει λόγο για «εμφανή σημάδια ηθελημένης θανάτωσης», από ανθρώπινα χέρια.

Νεκρές βρέθηκαν επτά μεσογειακές φώκιες στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες

Στις ακτές της Σάμου νεκρές εντοπίστηκαν δύο μεσογειακές φώκιες με εμφανή σημάδια από σφιχτό δέσιμο με σχοινί. Στα Βόρεια Δωδεκάνησα είχαμε αναφορές για άλλες δύο νεκρές φώκιες ενώ άλλες τρεις εντοπίστηκαν την ίδια χρονική περίοδο σε Σκιάθο, Κω και Ρόδο.

Νεκρές βρέθηκαν επτά μεσογειακές φώκιες στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες

Ο διευθυντής του Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» Θοδωρής Τσιμπίδης τόνισε :

«Το σφιχτό δέσιμο με σχοινί αποτελεί μία συνήθη πρακτική από τους δολοφόνους των θαλασσών, κατά την απόπειρα βύθισης για να εξαφανίσουν τα θύματα και τα ίχνη τους. Μία μικρή μειοψηφία ψαράδων που φέρουν επαγγελματική άδεια και επιμένουν να δυσφημίζουν το σύνολο των αλιέων, συνέχισαν το μακάβριο έργο τους, αποδεκατίζοντας σπάνια θαλάσσια είδη .Οφείλουμε να σταματήσουμε να αποδεχόμαστε ως κανονικότητα τη δολοφονία των ζώων, και όλοι μας, οι αρχές, οι περιβαλλοντικοί φορείς, οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών και οι ίδιοι οι αλιείς, να κάνουμε ότι είναι εφικτό για τον εντοπισμό των περιστατικών, αλλά και των δολοφόνων που συνεχίζουν κυκλοφορούν στις θάλασσες μας».