Χαλάνδρι : Με τηλεδιάσκεψη η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος

Σίμος Ρούσσος : Όποιος νόμιζε ότι η πανδημία και οι νέες ανάγκες που γέννησε, θα έκαναν σοφότερο το πολιτικό προσωπικό της πόλης, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε:

«Σχεδόν πεντέμισυ ώρες κράτησε η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Έγινε και αυτή με τηλεδιάσκεψη, όπως και οι τρεις προηγούμενες. Συνολικά 9 έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του χρόνου, διπλάσιες δηλαδή από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία για αυτό το χρονικό διάστημα.

Αν προσθέσει κανείς και τις 21 μέχρι τώρα, εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και τις τακτικές τηλεδιασκέψεις του δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καταλαβαίνει  ότι, το μόνο που δεν έλειψε αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν η εξαντλητική και πλήρης ενημέρωση προς όλες τις παρατάξεις.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η ανοιχτή, καθαρή και δημοκρατική προσέγγιση από την μεριά μας, θα τύχαινε της ελάχιστης  αναγνώρισης εκ μέρους τους.

Χαλάνδρι : Με τηλεδιάσκεψη η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Φρούδες ελπίδες για μια αντιπολίτευση που συνεχίζει την μηδενιστική προσέγγιση κάθε δράσης της δημοτικής αρχής, ακόμη και στην έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

Βέβαια καμιά πλέον εντύπωση δεν προξενεί η καταψήφιση εκ μέρους των περισσότερων αντιπολιτευόμενων παρατάξεων της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού που περιελάμβανε τις αναγκαίες πιστώσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων έκτακτων υπερωριών των εργαζομένων της καθαριότητας και της κοινωνικής υπηρεσίας που σήκωσαν το βάρος αυτήν την περίοδο με προσωπικό κίνδυνο.

Μάλλον το να μην πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι δεδουλευμένες υπερωρίες των εργαζομένων που μοίραζαν τρόφιμα πασχαλιάτικα και καθάριζαν τα σκουπίδια μιας πόλης 100.000 ανθρώπων, σε συνθήκες πανδημίας, αποτελεί την κύρια προτεραιότητα ορισμένων.

Χαλάνδρι : Με τηλεδιάσκεψη η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ανάμεσα στις δαπάνες που καταψήφισαν είναι  εκτός των άλλων, η περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών επιτροπών με άλλες 100.000 ευρώ και ο διπλασιασμός του  προυπολογισμού του έργου των ασφαλτοστρώσεων από 3.000.000 σε 6.000.000 ευρώ.

Ο αντιπολιτευτικός οίστρος ορισμένων οδήγησε την αντιπολίτευση να καταψηφίσει ακόμη και τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοιού τους δύο τελευταίους μήνες για  απολυμάνσεις, καθαρισμούς, αγορά αντισηπτικών, μασκών, απορρόφηση έκτακτων πόρων από το υπουργείο Εσωτερικών και άλλα τα οποία είχαν υπερψηφίσει στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στις παρατάξεις κατά την διάρκεια των τηλεδιασκέψεων του δημάρχου  με τους επικεφαλής.

Κρίμα πραγματικά…»