Κορωνοϊός: Έφτασε το πρώτο μέρος της μεγάλης δωρεάς της ΔΕΗ 5 εκατ. ευρώ σε υγειονομικό υλικό προς το ΕΣΥ

Κορωνοϊός: Έφτασε το πρώτο μέρος της μεγάλης δωρεάς της ΔΕΗ 5 εκατ. ευρώ σε υγειονομικό υλικό προς το ΕΣΥ
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας , με ειδικά ναυλωμένη πτήση έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  το φορτίο της δωρεάς που έκανε η ΔΕΗ στο ΕΣΥ, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ σε μέσα ατομικής προστασίας.

 Σήμερα παραλήφτηκε το πρώτο μέρος της δωρεάς και άμεσα θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο μέρος . Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε σήμερα, αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec.

Παρόντες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην παραλαβή του υλικού ήταν:

ΟΥπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης,  ο Υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός: Έφτασε το πρώτο μέρος της μεγάλης δωρεάς της ΔΕΗ 5 εκατ. ευρώ σε υγειονομικό υλικό προς το ΕΣΥ

Μετά την παραλαβή του υλικού οι δυο υπουργοί και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ  προχώρησαν σε δηλώσεις:

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και στο πρόσωπό τους όλους τους εργαζομένους και την εταιρεία, για την πολύ σημαντική βοήθεια αυτών των εξειδικευμένων υλικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε υπόχρεοι και ευγνώμονες και όλα αυτά θα πάνε απ’ ευθείας στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., που τα έχουν ανάγκη.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη ΔΕΗ για αυτή την πρωτοβουλία της. Μια πρωτοβουλία που στηρίζει την ευρύτερη εθνική μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Και για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: παίρνει 0.8 ευρώ από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατ. ευρώ – γιατί είχε 6.5 εκατ. πελάτες – και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά!»

Γ. ΣΤΑΣΣΗΣ: Στη ΔΕΗ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προμηθεύσουμε το ΕΣΥ με πάνω από 40 τόνους εξειδικευμένο υλικό προστασίας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας, που δίνουν τη μάχη αυτή τη στιγμή, για να μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να μπορούν να περιθάλψουν καλύτερα τους αγαπημένους μας ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία για τη χώρα μας.