Ο Νικήτας Κακλαμάνης για να μεταφέρει το 50% του μισθού του στο ταμείο κατά του κορονοϊού πλήρωσε προμήθεια 17 ευρώ στην τράπεζα

O Aντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης

O Aντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης  μετέφερε το 50% της βουλευτικής του αποζημίωσης στον ειδικό λογαριασμό για τη μάχη κατά του κορονοϊού, ακολουθώντας όπως ο ίδιος είπε την προτροπή του πρωθυπουργού. Το θέμα όμως είναι ότι το έκανε τηλεφωνικά και πλήρωσε 17 ευρώ ως προμήθεια στην τράπεζα.

Κατά τη διάρκεια που προέδρευε στην αίθουσα της Ολομέλειας είπε χαρακτηριστικά :

«Μήπως κατά τη διάρκεια της κρίσης ο κεφαλικός φόρος που πληρώνουμε για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις τράπεζες θα πρέπει να σταματήσει;  Σας λέω ενδεικτικά ότι για να βάλουμε εμείς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πληρώσαμε 17 ευρώ στην τράπεζα. Στην περίοδο της κρίσης ας δείξουν και μία συμπεριφορά οι τράπεζες».

O Aντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης

Τον λόγο τότε πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης  και αφού επιβεβαίωσε το γεγονός  είπε :

«Εμείς οι βουλευτές που κάναμε την τραπεζική διαδικασία από τηλέφωνο πήγαμε στην διαδικασία του εμβάσματος από τη μία τράπεζα στην άλλη και πληρώσαμε 17 ευρώ γιατί κάναμε την συνήθη διαδικασία. Εάν το κάναμε από το web banking θα πληρώνουμε 2 ευρώ. Εάν όλοι πάμε στο web banking θα έχουμε κατά 15 ευρώ λιγότερη χρέωση. Είναι μια ευκαιρία όλοι να πάμε περισσότερο στην ηλεκτρονική διαδικασία. Οι χρεώσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τράπεζες είναι οι χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιος στραφεί από την συνήθη διαδικασία στις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα κερδίσει χρήματα».