Κορονοϊός: Από ύφασμα για γραβάτες ένας  Ιταλός φτιάχνει μάσκες κατά του ιού

Κορονοϊός: Από ύφασμα για γραβάτες ένας Ιταλός φτιάχνει μάσκες κατά του ιού
Ένας Ιταλός κατασκευαστής γραβατών  ο Μαουρίτσιο Ταλαρίκο, που κατάγεται από το Καταντζάρο της Καλαβρίας αποφάσισε να κατασκευάσει προστατευτικές μάσκες κατά του κορονοϊού  με υφάσματα που χρησιμοποίει στο ατελιέ του.

Κορονοϊός: Από ύφασμα για γραβάτες ένας Ιταλός φτιάχνει μάσκες κατά του ιού

Ο επιχειρηματίας προβλέπει να κατασκευάσει συνολικά 10.000 μάσκες, 500 κάθε μέρα τα στον Δήμο της χρήματα που θα μαζέψει θέλει να τα δωρίσει  στο της Καλαβρίας για να μπορέσει να αγοράσει ιατρικό υλικό.  Αν και στην αρχή, υπολόγιζε όπως είπε ότι θα  τις μοιράσει , αλλά μετά σκέφτηκε ότι στην Καλαβρία, την γενέτειρά μου, υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρικού υλικού.

Κορονοϊός: Από ύφασμα για γραβάτες ένας Ιταλός φτιάχνει μάσκες κατά του ιού

Ο  Μαουρίτσιο Ταλαρίκο ανέφερε για την προσπάθεια του :

«Θα κατασκευάσουμε 10.000 μάσκες προστασίας… τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην περιοχή της Καλαβρίας για να μπορέσει να αγοράσει ιατρικό υλικό . Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να φανούμε γενναιόδωροι και να θέσουμε στην διάθεση των ανθρώπων αυτά που έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε. Αναρωτήθηκα τι μπορώ να κάνω αυτήν την τραγική για την Ιταλία στιγμή και την πατρίδα μου την Καλαβρία… Με τις λωρίδες του υφάσματος σκέφτηκα να κατασκευάσω μάσκες: αν και δεν θα είναι πιστοποιημένες, μπορούν σίγουρα να προστατεύσουν όσους δεν είναι προσβεβλημένοι . Στην αρχή, υπολόγιζα να τις μοιράσω δωρεάν, αλλά μετά σκέφτηκα ότι στην Καλαβρία, την γενέτειρά μου, υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρικού υλικού»