Παπάγου – Χολαργός: Προληπτικές δράσεις του Δήμου Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε

Παπάγου – Χολαργός: Προληπτικές δράσεις του Δήμου Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
Ο Δήμος Παπάγου -Χολαργού, ενημερώνει τους πολίτες ότι το τριήμερο 28, 29/2 και 1/3 πραγματοποιήθηκε γενική καθαριότητα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με χρήση ειδικών απολυμαντικών διαλυμάτων.

Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί προληπτικές απολυμάνσεις με εξειδικευμένα συνεργεία, σε όλα τα σχολεία μας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, από την Κυριακή 8 Μαρτίου έως την Τρίτη 10 Μαρτίου (τη Δευτέρα και την Τρίτη θα γίνουν κατά τις απογευματινές ώρες).

Επίσης προληπτικές απολυμάνσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, καθώς και στις δημοτικές υπηρεσίες. Όσον αφορά  στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ και στα Δημοτικά Πολυϊατρεία, τηρούνται καθημερινά και αυστηρά τα προληπτικά μέτρα καθαριότητας και υγιεινής που έχουν υποδειχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Επίσης ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, γίνεται καθημερινά απολύμανση.

Γενικότερα, ενημερώνουμε ότι  στα σχολεία, καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτίρια, πραγματοποιείται, τακτικός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά με διάλυμα οικιακής χλωρίνης και αλκοολούχο αντισηπτικό, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η δημοτική αρχή τονίζει ότι η απολύμανση των χώρων γίνεται αποκλειστικά ως μέτρο πρόληψης και ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τόσο ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, όσο και τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου μας, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, σχετικά με οδηγίες και μέτρα πρόληψης.