Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιαπωνία ακυρώνεται η συμμετοχή παιδιών λόγω Κορονοϊού

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Τόκιο 2020 και πρώην πρωθυπουργός Yoshiro Mori ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου :

Η ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στην Ολυμπία στις 12 Μαρτίου και μετά το ελληνικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας, η διαδικασία θα κορυφωθεί με την τελετή παράδοσή της στις 19 Μαρτίου. Εκεί  επρόκειτο να συμμετάσχουν 140 παιδιά από την Ιαπωνία. Ακόμα περίπου 200 επρόκειτο να συμμετάσχουν στην άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στην Ιαπωνία, στις 20 Μαρτίου.

Παράλληλα σήμερα το πρωί ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιαπωνία ήταν 1.057 και οι νεκροί 12.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Τόκιο 2020 και πρώην πρωθυπουργός Yoshiro Mori ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου :

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Τόκιο 2020 και πρώην πρωθυπουργός Yoshiro Mori ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου  :

Τριακόσια σαράντα παιδιά από την Ιαπωνία, που θα συμμετείχαν στις τελετές για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα και κατά την άφιξή της στη χώρα τους, δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά της εξάπλωσης του κορονοϊο. Ενώ παράλληλα μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων  απέρριψε για μία ακόμα φορά τα σενάρια ματαίωσης της διοργάνωσης λόγω του κορονοϊού. Όταν ρωτήθηκε πότε θα αποφασίσουν πιθανές αλλαγές στους Αγώνες εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, είπε πως δεν είμαι θεός, οπότε δεν ξέρω.

Τελειώνοντας ο Yoshiro Mori είπε « ότι τα παιδιά προετοιμάστηκαν πολύ σκληρά για τις τελετές οπότε λυπούμαστε για αυτή την εξέλιξη. Θα προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε στη διάρκεια των Αγώνων»