Ο Περιφερειάρχης  Αττικής Γιώργος Πατούλης τοποθετήθηκε σήμερα στη Βουλή στην επιτροπή συζήτησης για το Σ/Ν του Υπ.Υγείας “Πρόληψη, Προστασία και προαγωγή της υγείας”.

Ο Περιφερειάρχης  Αττικής Γιώργος Πατούλης τοποθετήθηκε σήμερα στη Βουλή στην επιτροπή συζήτησης για το Σ/Ν του Υπ.Υγείας "Πρόληψη, Προστασία και προαγωγή της υγείας".
Δεν θα επιτρέψουμε άλλη απαξίωση και αποψίλωση των δομών υγείας της Αυτοδιοίκησης η οποία πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στο σχεδιασμό για τα προγράμματα πρόληψης υγείας των πολιτών.

Σ/Ν Υπ.Υγείας – Βουλή 26-2

Δεν θα επιτρέψουμε άλλη απαξίωση και αποψίλωση των δομών υγείας της Αυτοδιοίκησης η οποία πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στο σχεδιασμό για τα προγράμματα πρόληψης υγείας των πολιτών! Εδώ και 30 χρόνια λειτουργούν δημοτικά πολυιατρεία στη χώρα τα οποία ακόμη δεν έχουν αδειοδοτηθεί!Τονίσαμε πως είναι απαραίτητη μια διάταξη που να μην επιτρέπει τη χορήγηση αντιβιοτικού χωρίς συνταγή ιατρού, το οποίο είναι ένα πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο Υπουργός Υγείας Vassilis Kikilias αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύθηκε ότι θα εισαγάγει τροπολογία στο νομοσχέδιο με την οποία δεν θα επιτρέπεται στο εξής η χορήγηση αντιβιοτικών, χωρίς ιατρική συνταγή! Τοποθέτηση μας σήμερα στη Βουλή στην επιτροπή συζήτησης για το Σ/Ν του Υπ.Υγείας "Πρόληψη, Προστασία και προαγωγή της υγείας". Giorgos Patoulis Γιώργος Πατούλης

Posted by Giorgos Patoulis on 2020 m. vasario 26 d., trečiadienis

Εδώ και 30 χρόνια λειτουργούν δημοτικά πολυιατρεία στη χώρα τα οποία ακόμη δεν έχουν αδειοδοτηθεί!

Τονίσαμε πως είναι απαραίτητη μια διάταξη που να μην επιτρέπει τη χορήγηση αντιβιοτικού χωρίς συνταγή ιατρού, το οποίο είναι ένα πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Υπουργός Υγείας Vassilis Kikilias αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύθηκε ότι θα εισαγάγει τροπολογία στο νομοσχέδιο με την οποία δεν θα επιτρέπεται στο εξής η χορήγηση αντιβιοτικών, χωρίς ιατρική συνταγή!