Νέα Ιωνία :  Κοινή ανακοίνωση 5 συλλόγων γονέων για την πρωινή καθαριότητα

για την πρωινή καθαριότητα
Οι Σύλλογοι Γονέων που υπογράφουμε την ανακοίνωση ξεκινάμε πρώτ’ απ’ όλα από την επιθυμία και τον αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής των παιδιών μας στο Δημόσιο Σχολείο καθώς και την διεκδίκηση για την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία που μας αξίζει.

Εδώ και 4 μήνες τα σχολεία μας έχουν μόνο απογευματινούς καθαριστές, με συμβάσεις έργου, οι οποίοι καθαρίζουν μετά τη λήξη του ωραρίου.

Στερούνται όμως πρωινής καθαριότητας λόγω έλλειψης προσωπικού!

Αυτό έχει ως συνέπεια, από το δεύτερο διάλειμμα και μετά ειδικά οι τουαλέτες που πηγαίνουν οι μαθητές να είναι από απλά βρώμικες ως επικίνδυνες!

Δεν υπάρχει τακτικός καθαρισμός στις αίθουσες και στις επιφάνειες, ούτε σε ένα επείγον περιστατικό (πχ εμετός, υγρά στο πάτωμα από απροσεξία)

Οι Σύλλογοί μας, από την πρώτη στιγμή που έληξαν οι συμβάσεις των πρωινών καθαριστών, ως σήμερα, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και αιτήματα:

(1) Γραπτά προς το Δήμο

(2) Συναντήσεις με την αρμόδια αντιδήμαρχο

(3) Ενημέρωση της αρμόδιας αντιδημάρχου μέσω της Ένωσης Γονέων

Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι από αδυναμία για την οποιαδήποτε λύση ως και άγνοια για την οποιαδήποτε εξέλιξη. Η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ο Δήμος έχει ζητήσει προσωπικό καθαριότητας από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Στην ερώτησή μας πότε προσλαμβάνονται οι συγκεκριμένες συμβάσεις δεν υπάρχει απάντηση.

Μετά από όλα αυτά, καλούμε τη Δημοτική Αρχή ακόμα μία φορά να μας απαντήσει, εγγράφως:

(α) Υπάρχει πρόβλεψη για το πότε προσλαμβάνεται το προσωπικό από τα κοινωφελή του ΟΑΕΔ;

(β) Έχει ζητήσει ο Δήμος γραπτώς νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη μονίμων πρωινών καθαριστών, μια και γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι παροδικό, αλλά όσο το προσωπικό καθαριότητας στελεχώνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αυτό θα συνεχίζεται κάθε χρόνο;

(γ) Ζήτησε τη συνδρομή άλλων Δήμων, της ΠΕΔΑ ή/και της ΚΕΔΕ;

(δ) Σε τι άλλες ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή για να πιέσει Περιφέρεια και Υπουργείο ώστε να λυθεί το οξύτατο πρόβλημα;

(ε) Σε τι άλλες ενέργειες έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή για την προσωρινή έστω επίλυση του ζητήματος;

(στ) Έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το προσωπικό της καθαριότητας του Δήμου για λίγη ώρα κάθε πρωί στα σχολεία μας (πχ καθαρισμός τουαλετών κάθε δεύτερο διάλειμμα);

Δηλώνουμε, ως γονείς, ότι το ενδιαφέρον μας για την υγεία και την αξιοπρέπεια των παιδιών,μας κρατάει ανήσυχους.

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε, πιέζουμε και να διεκδικούμε όσο το οξύτατο αυτό πρόβλημα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας, με συμβολικές διαμαρτυρίες, με την παράστασή μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί το θέμα και με κάθε δυνατό μέσο.

Οι Σύλλογοι Γονέων

4ου Δημοτικού Σχολείου

7ου Δημοτικού Σχολείου

6 ου Νηπιαγωγείου

8ου Δημοτικού Σχολείου

10ου Δημοτικού Σχολείου