Δημοτική Παράταξη Δήμος Μπροστά – Ξεκάθαρες θέσεις για την Λυκόβρυση και την Πεύκη

Δημοτική Παράταξη Δήμος Μπροστά - Ξεκάθαρες θέσεις για την Λυκόβρυση και την Πεύκη
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 12.02.2020 η δημοτική παράταξη «δήμος μπροστά +», μεταξύ άλλων θεμάτων, έθεσε για μια ακόμη φορά το γεγονός της πλήρους απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών, καθώς κατά το μήνα Ιανουάριο δεν πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να αναφέρουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Επιπροσθέτως σημειώθηκε το γεγονός της μετατροπής του Δημοτικού Συμβουλίου από όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων, σε διοικητικό όργανο με διεκπεραιωτικές αρμοδιότητες, χωρίς να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου. Ακόμη τέθηκε το θέμα ότι η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει εγγράφως σε κανέναν από τους πολίτες που έχουν  παρουσιάσει διάφορα προβλήματα στην ημέρα του δημότη, συμπεριλαμβανομένων πολιτών με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, ενώ τονίστηκε ότι ο «οργασμός» δημοσίων σχέσεων της δημοτικής αρχής, δεν έχει φέρει κανένα απολύτως πρακτικό όφελος ή αποτέλεσμα για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σε σχέση με την επιχειρηματική κοινότητα του Δήμου, σημειώθηκε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιχειρηματικός και εμπορικός σύλλογος και η δημοτική αρχή δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες για να τον ανασυστήσει, ότι το εμπορικό κέντρο της Πεύκης και η αγορά έχουν καταρρεύσει, ενώ η κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης βρίσκεται στο σκοτάδι, καθώς επίσης τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί. Τέλος, τονίστηκε ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να δυσκολέψει το έργο της αντιπολίτευσης με την άρνηση ή την καθυστέρηση χορήγησης εγγράφων και στοιχείων, ενώ αναζητήθηκε και ο συντάκτης της ανυπόγραφης επιστολής περί «μπαχαλάκιδων».

Δημοτική Παράταξη Δήμος Μπροστά - Ξεκάθαρες θέσεις για την Λυκόβρυση και την Πεύκη

Σημειώνεται ότι στις 11.02.2020 αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «δήμος μπροστά +» πραγματοποίησε συνάντηση με την δημοτική αρχή με σκοπό να παρουσιάσει τους άξονες – προτεραιότητες για το 2020.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η εκτέλεση της απόφασης του ΔΣ για την κεντρική πλατεία της Πεύκης, η εκκίνηση των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Πεύκης, η λήψη πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης, η άμεση διακοπή της παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων σε διάφορους χώρους του Δήμου, όπως το οικόπεδο δίπλα από το Μοναστήρι της Ι.Μ. Χρυσοβαλλάντου και η ολοκλήρωση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Λυκόβρυσης.

Ειδικότερα, για το Ηλιακό Χωριό ζητήθηκε η άμεση ολοκλήρωση του έργου των αγωγών ακαθάρτων, χωρίς να γίνονται οι κάτοικοι «μπαλάκι» μεταξύ του Δήμου, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΑΕΔ, η ανακαίνιση του mini αμφιθεάτρου, έτσι ώστε να γίνει χώρος γνώσης και μάθησης, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Ηλιακού Χωριού και η εξεύρεση λύσης για το κτήριο G. Επιπροσθέτως, σχετικά ζητήθηκε η λειτουργία ενός ΚΕΠ, πρωί, απόγευμα και Σάββατο, η επέκταση του χαμηλού φωτισμού, καθώς πολλές περιοχές είναι σκοτεινές και οι μονοδρομήσεις δρόμων, έπειτα από την διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης.

Τέλος, ζητήθηκε να σταματήσουν δύο διαγωνισμοί, της καθαριότητας και της προμήθειας κάδων, καθώς κρίνουμε ότι οι όροι του διαγωνισμού και τα κριτήρια που έχουν τεθεί δεν εξυπηρετούν αποτελεσματικά τους πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, ενώ θα πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά το εν εξελίξει έργο οδοποιίας, καθώς δαπανώνται 700.000 € χιλιάδες ευρώ, για μπαλώματα λακκουβών.