Αποκριάτικα δρώμενα από όλη την Ελλάδα στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου

Αποκριάτικα δρώμενα από όλη την Ελλάδα στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου
Ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο πνεύμα των Αποκριών οργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Πρόκειται για το ετήσιο αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων του Χαλανδρίου, που παρουσιάζουν χορούς, τραγούδια και αναβιώνουν αποκριάτικα δρώμενα από όλη την Ελλάδα.

Η γιορτή, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη, ξεκινάει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου. Συμμετέχουν το Ίδρυμα Π. Ζήση, το Λύκειο Ελληνίδων(παράρτημα Χαλανδρίου), η Ένωση Ηπειρωτών, ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Τεγεάτες» και ο Σύλλογος Μικρασιατών Χαλανδρίου «Ρίζες».

Τα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων θα πλαισιώσει η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Παναγιώτη Λάλεζα. Με κορυφαίους σολίστ, ο καταξιωμένος εκφραστής της παραδοσιακής μας μουσικής θα προσφέρει στους παριστάμενους ένα μοναδικό γλέντι με χορό και τραγούδι.

Θα προσφερθούν εδέσματα και κρασί.

Η γιορτή θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου, στις 11:30, με την Φιλαρμονική και την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου που θα παρουσιάσουν μελωδίες στο πνεύμα των ημερών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/2/2020