Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια

Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια γέμισε από κόσμο που συγκεντρώθηκε για να απολαύσει ένα μαγικό ταξίδι στην παράδοση.

Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) και ο Δήμος Πεντέλης συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση «Καλαντίσματα και Παραδοσιακοί Χοροί» την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με Καλαντίσματα από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων. Τη σκυτάλη πήρε η Χορευτική Ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. Δημ. Βικέλας του Δήμου Κηφισιάς που μας ταξίδεψε με παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας. Συνέχισε ο Σύλλογος Κρητών Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης Η Μεγαλόνησος και ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκόπουλου Μυρρινούς με νησιώτικους χορούς. Την εκδήλωση ολοκλήρωσε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε του Δήμου Πεντέλης, που παρουσίασε Χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδοσιακούς χορούς.

Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ και πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο Γεν. Γραμματέας του ΣΒΑΠ, Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και πρώην Δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Λουκάς Μακρής, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, Βλάσσης Σιώμος, Γεωργία Μητροπούλου, Άντα Μπούσουλα, Άγγελος Παλαιοδήμος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Πολίτη και Σπύρος Φρεμεντίτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Δημητράκης και Γιώργος Κολοβός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης,η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παλλήνης κα Βασιλική Μελισσά, η Υπεύθυνη Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. Δημ. Βικέλας του Δήμου Κηφισιάς κα Στέλλα Κονιτοπούλου και πλήθος κόσμου.

Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Εν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη και η προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων και η διοργάνωση ποιοτικών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019