Αποσύρθηκε το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά τα τροφεία των παιδικών σταθμών στο Δήμο Πεντέλης

Αποσύρθηκε το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά τα τροφεία των παιδικών σταθμών ο δήμος Πεντέλης
Χθες Τρίτη 3/12 συζητήθηκε  στο θέμα που αφορά  την επικαιροποίηση της απόφασης του Ο.Κ.Π.Α  ΝΠΔΔ για τον καθορισμό των τροφείων 2019 – 2020 των βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πεντέλης.

Το θέμα εισηγήθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γεωργία Μητροπούλου λέγοντας πως η διοίκηση προτείνει τα τροφεία να παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.

Κατά τη συζήτηση υπήρξε ένταση όταν ο Σπύρος Κωνσταντάς εισηγήθηκε να γίνουν  μηδενικά τα τροφεία και ο Γιώργος Κατσικογιάννης εισηγήθηκε αλλαγές στις κλίμακες των χρεώσεων και απαλλαγή στα εισοδήματα έως 30.000€.

Η διοίκηση έκανε δεκτές αυτές τις εισηγήσεις λέγοντας όμως οι περισσότεροι γονείς πληρώνουν ήδη τροφεία από τον Σεπτέμβριο γι ‘αυτόν τον λόγο πρέπει να δούμε τον χρόνο που θα υλοποιήσουμε κάτι τέτοιο .

Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η επισήμανση από τον Αντώνη Φιδοπιάστη ότι δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για καθορισμό των  τροφείων που οι γονείς πληρώνουν για το έτος 2019 – 2020. Η όποια απόφαση ληφθεί  τώρα δεν μπορεί να έχει αναδρομικότητα ώστε  να καλύψει και τους προηγούμενους μήνες.

Σε αυτό το γεγονός  μάλιστα  υπήρχε παραδοχή από την διοίκηση ότι δηλαδή  βιάστηκε να καταργήσει το αρμόδιο νομικό πρόσωπο χωρίς να έχει καλύψει τα κενά που θα δημιουργούσε αυτή η κατάργηση.

Η  διοίκηση με τον κίνδυνο να καταψηφιστεί το θέμα  το απέσυρε  και εισηγήθηκε να γίνει συνάντηση με τους πρώην προέδρους του καταργημένου πλέον νομικού προσώπου ΟΚΠΑ για να συζητηθούν τα νέα δεδομένα. Αυτό  έγινε  επειδή  η σχετική απόφαση είναι κανονιστική και χρειαζόταν απόλυτη πλειοψηφία για να ληφθεί η όποια απόφαση.