Πεντέλη : Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Μαρμάρων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Μαρμάρων

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση αθλητών, αλλά και πολλών πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ο Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία «1ος Δρόμος Μαρμάρων 2019» που διοργανώθηκεαπό τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίουσε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν. Μάκρης, υπό την αιγίδα του Erasmus+ και την υποστήριξη των Δήμων Πεντέλης, Χαλανδρίου καιΒριλησσίων σε μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα διεξήχθησαναγώνες 5 χιλιομέτρων και 1 χιλιομέτρου για παιδιά.

Η διαδρομή του αγώνα πέρασε από συμβολικά σημεία του δήμου μας, τον Πύργο Δουκίσσης Πλακεντίαςκαι τη Μονή Πεντέλης.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Μαρμάρων

Παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους πρωτεύσαντες η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη και η Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Κωνσταντίνα Λαζή.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, απένειμε τα μετάλλια και τα κύπελλα στις νικήτριες των 20 χιλιομέτρων Γυναικών ενώ ηΑντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη έκανε την απονομή των 20 χιλιομέτρων Ανδρών. Η Δημοτική Σύμβουλος ΚωνσταντίναΛαζή παρέδωσε και εκείνη βραβεία στους νικητές.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Μαρμάρων

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε μετά το πέρας των αγώνων:
«Για πρώτη φορά ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στη διοργάνωση ενός Αγώνα Δρόμου, που αγγίζει την ιστορία του Πεντελικού και αναδεικνύει την ιστορικότητα και τη σημασία του ανά τους αιώνες.
Φιλοδοξούμε να ενισχύουμε περαιτέρω, αγώνες σαν και τον σημερινό, εντάσσοντας στη συνολική μας προσπάθεια τη δημιουργία μαζικών αθλητικών δραστηριοτήτων, για όλες τις κατηγορίες συμπολιτών μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά, την τρίτη ηλικία και ταΑμεΑ.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές και σε όσους εθελοντικά εργάστηκαν για την επιτυχία του Αγώνα: το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νέας Πεντέλης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κρυστάλλειου Δημοτικού σχολείου Πεντέλης και σε όσους δημότες-εθελοντές προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Μαρμάρων

Η Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης και Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. ΚωνσταντίναΛαζήευχαρίστησε όσους συμμετείχαν εθελοντικά στη διοργάνωση, αναφέροντας σε ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

«Οι αγώνες δρόμου έχουν πάντα μέσα τους κατάθεση ψυχής. Πάντα όμως. Ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, ευκολίας ή δυσκολίας. Κατάθεση ψυχής και υπέρβαση. Γι’ αυτό και όποιος τρέχει γίνεται καλύτερος άνθρωπος. Η άσφαλτος ή το χώμα «σε τσαλακώνει», είναι ένα άλλου τύπου σχολείο.

Οι αγώνες δρόμου είναι οι άνθρωποί τους: διοργανωτές, δρομείς και εθελοντές.

Στον σημερινό 1ο δρόμο των μαρμάρων, έναν θεματικό αγώνα υπό την αιγίδα του Erasmus+, ο Δήμος μας κλήθηκε μέσα σε 15 μέρες να οργανώσει και να υποστηρίξει τα κομμάτια της διαδρομής, τα οποία διέρχονταν μέσα από τον δήμο Πεντέλης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές :Δημήτρη Γκελντή, που ανέλαβε και συντόνισε τους εθελοντές στην Νέα Πεντέλη, 1ο σύστημα δασοπροσκόπων Πεντέλης που συνέδραμαν με μεγάλη ομάδα βαθμοφόρων και ανιχνευτών, Τόνια Μανιάτη, Ιουλία Ζούμπου και Αναστασία Χαρακίδου από τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Νέας Πεντέλης, Ηλία Αλεξόπουλο – τοπικό σύμβουλο Πεντέλης και μέλος του Συλλόγου Γονέων ΚρυσταλλείουΔημ.Σχολείου, Χριστίνα και Αθανασία Τσακόλα , Γιώργο Δημητράκη, τοπικό σύμβουλο Μελισσίων Ηρώ Λαζή, μέλος θεατρικής ομάδας Νέας Πεντέλης «Εξω Φρενών» και Θεοδοσία Κομηλάγιου, εθελόντρια του Σ.Π.Α.Π.»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Μαρμάρων
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Μαρμάρων
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Χαλανδρίου με σχετική επιστολή του ευχαρίστησε το Δήμο Πεντέλης και την υπεύθυνη για τον αγώνα Δημοτική Σύμβουλο ΚωνσταντίναΛαζή για την άψογη συνεργασία και την άριστη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και την εθελοντική συμμετοχή πολιτών και αιρετών του Δήμου Πεντέλης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μελίσσια, 2 Δεκεμβρίου 2019