Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το Προσφυγικό από το ΚΟΒ Μελισσιων- Πεντέλης ΚΚΕ την Δευτέρα 02/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το Προσφυγικό από το ΚΟΒ Μελισσιων- Πεντέλης ΚΚΕ την Δευτέρα 02/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.
Εκδήλωση με θέμα «Το καπιταλιστικό σύστημα γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή και το προσφυγικό» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Δεκέμβρη από την ΚΟΒ Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνου, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ανοίγοντας την εκδήλωση εκ μέρους της ΚΟΒ, η Ηρώ Κωνσταντινέα αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία της εκδήλωσης. «Πρόσφατος είναι ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε από τη ρατσιστική, μισαλλόδοξη στάση πολιτικών δυνάμεων και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πεντέλης με αφορμή το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης προσφυγόπουλων στην περιοχή μας. Για αυτό το ζήτημα η Οργάνωσή μας τοποθετήθηκε δημόσια, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου, διεκδικώντας τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα, με κατάργηση των συμφωνιών που στέκονται εμπόδιο να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, αλλά και με ανοιχτούς -ανθρώπινους- επαρκείς χώρους για όσο διάστημα μένουν στην Ελλάδα» ανέφερε.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το Προσφυγικό από το ΚΟΒ Μελισσιων- Πεντέλης ΚΚΕ την Δευτέρα 02/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις και το παζάρι των ανταγωνισμών στην ανατολική Μεσόγειο, στους άξονες και αντι-άξονες που διαμορφώνονται και τους ιδιαίτερα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.

 Στην ομιλία του επεσήμανε πως αιτία των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν είναι άλλη από τις ίδιες τις επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Συρία. Όσον αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, κατήγγειλε την απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ, με βάση την οποία συνεχίζεται ο εγκλωβισμός προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφού μόνο από εκεί επιτρέπονται οι επαναπροωθήσεις.

Παράλληλα τόνισε πως με βάση τις Συνθήκες του Δουβλίνου που όλα τα αστικά κόμματα στήριξαν διαχρονικά, εγκλωβίζονται οι πρόσφυγες στη χώρα πρώτης εισόδου, χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν στις χώρες του προορισμού τους όπου θέλουν να πάνε. Εξέφρασε τις προτάσεις του ΚΚΕ για σύγκρουση με αυτές τις Συνθήκες, να επιτραπεί σε όσους πρόσφυγες θέλουν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, και για όσο διάστημα παραμένουν στην Ελλάδα να ζουν σε ανοιχτούς, ανθρώπινους, κατάλληλους χώρους, με κλείσιμο των “hotspots” τύπου Μόριας, αλλά και των κλειστών στρατοπέδων, φυλακών, που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΝΔ, ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με κατάλληλα μέτρα κ.λπ.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το Προσφυγικό από το ΚΟΒ Μελισσιων- Πεντέλης ΚΚΕ την Δευτέρα 02/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Αναφερόμενος σε άναρθρες, ρατσιστικές φωνές που ακούγονται και στα Μελίσσια, επεσήμανε ότι αυτές είναι μειοψηφικές μέσα στο λαό μας, ο οποίος δείχνει και πρέπει να εντείνει την αλληλεγγύη του στους ξεριζωμένους, στα θύματα του πολέμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με αφορμή τα προσφυγόπουλα «δε μπορεί κάποιος να αγαπάει πραγματικά το παιδί του αν δεν αγαπάει όλα τα παιδιά του κόσμου». Έκλεισε τονίζοντας πως οι λαοί πρέπει να παλέψουν κάτω από τις δικές τους σημαίες και όχι των καπιταλιστών, με την κοινή τους πάλη να ανοίξουν το δρόμο σε κάθε χώρα για το μέλλον, το σοσιαλισμό, την κοινωνία που δε θα γεννά κρίση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά .

Μετά την ομιλία, ακολούθησε κύκλος συζήτησης με τοποθετήσεις και ερωτήματα από το κοινό, που με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσε και συμμετείχε στη συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό.

Ο Σπύρος Κωνσταντάς, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης προσφυγόπουλων στα Μελίσσια σημειώνοντας ως «η Διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή που μπήκε το θέμα από τις αρχές Οκτώβρη, αλλά και συνολικά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν σπείρει τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία σε όλους τόνους και με πολλούς τρόπους. Και τι δεν ακούσαμε όλο αυτό το διάστημα: ότι θα έρθουν τα προσφυγόπουλα και θα μας βιάσουν, θα μας κλέψουν, θα μπούνε στην πόλη και θα γίνει χαμός, θα ξεσπάσουν συγκρούσεις κ.λπ. Ποιοι τα λέγανε αυτά; Αυτοί που τα κόμματα που τους στηρίζουν δημιούργησαν όλο αυτό το πρόβλημα.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το Προσφυγικό από το ΚΟΒ Μελισσιων- Πεντέλης ΚΚΕ την Δευτέρα 02/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Δε φτάνει που δημιούργησαν το πρόβλημα, προσπαθούν να πείσουν ότι κάνουν και ηρωικό αγώνα για να σώσουν την πόλη. Είναι όμως τόσο μαύρα τα πράγματα στην κοινωνία; Όχι. Σύλλογοι Γονέων στα Μελίσσια και την Πεντέλη είπαν ότι δε μπορούν να υψωθούν τείχη ανάμεσα στα προσφυγόπουλα και στα δικά μας τα παιδιά.

Ακόμα, μαθητές από το Λύκεια εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις ρατσιστικές τοποθετήσεις και την πολιτική της Διοίκησης. Άρα, υπάρχει κόσμος που ακούει, καταλαβαίνει, νιώθει ότι αυτά τα παιδιά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δε φταίνε σε τίποτα, πρέπει να τα υποδεχτούμε με αλληλεγγύη».