Η SEAT εισέρχεται στην αγορά των μοτοσυκλετών

Η SEAT εισέρχεται στην αγορά των μοτοσυκλετών
Στο πλαίσιο του 9ου Smart City Expo World Congress, η SEAT παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό scooter στην 70χρονη ιστορία της εταιρείας.

Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού scooter θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και θα είναι διαθέσιμη τόσο για ιδιώτες όσο και για υπηρεσίες στόλων κοινής χρήσης.

Η SEAT εισέρχεται στην αγορά των μοτοσυκλετών

Η SEAT έχει μία συμφωνία συνεργασίας με τον κατασκευαστή scooter Silence, με έδρα τη Βαρκελώνη, που θα κατασκευάζει τα e-Scooter στις εγκαταστάσεις του στο Molins de Rei που βρίσκεται ανάμεσα στη Βαρκελώνη και το Martorell.

Το πρωτότυπο e-Scooter είναι εξοπλισμένο με ένα κινητήρα 9,5 ίππων, με στιγμιαία μέγιστη ισχύ 14,8 hp και 240 Nm ροπής. Τα παραπάνω στοιχεία αντιστοιχούν σε κινητήρα εσωτερικής καύσης 125 κυβικών εκατοστών.

Το scooter έχει μέγιστη ταχύτητα τα 100 km/h και επιταχύνει στα 50 km/h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η οδηγική αυτονομία με μία φόρτιση φτάνει τα 115 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής WMTC.

Η SEAT εισέρχεται στην αγορά των μοτοσυκλετών

Το πρωτότυπο e-Scooter είναι εξοπλισμένο με ένα κινητήρα 9,5 ίππων

Η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί και να φορτιστεί εύκολα σε οικιακούς ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με ένα εκτιμώμενο κόστος για όλους τους πελάτες μόλις €0,70 για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Επίσης, το πρωτότυπο e-Scooter έχει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για δύο κράνη κάτω από το κάθισμα, είναι συνδεδεμένο και οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας ή την τοποθεσία μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.

Πηγή:iefimerida.gr