Δώσε την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να έρθουν κοντά στα βιβλία.

Δώσε την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να έρθουν κοντά στα βιβλία.

Δώσε την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να έρθουν κοντά στα βιβλία. Άφησε ένα βιβλίο σου σε ένα παγκάκι ώστε να το βρει κάποιος. Δώρισε κάποια βιβλία σου στη δημοτική βιβλιοθήκη και μην τα πετάξεις; ίσως να είναι μία ευκαιρία για έναν άλλο άνθρωπο να έρθει κοντά σε αυτά.

Αγόρασε ένα βιβλίο σε ένα φίλο σου για τα γενέθλια του, αντί καλλυντικά και ρούχα. Δώσε την ευκαιρία σε άλλους ανθρώπους να εξυψωθούν πνευματικά διαβάζοντας κάτι πραγματικά ποιοτικό. Άφησε μία σακούλα με βιβλία δίπλα σε πολυκατοικίες, ώστε να γνωρίζεις πως κάποιος θα τα βρει.

Δώσε την ευκαιρία σε άλλους ανθρώπους να ασχοληθούν με το βιβλίο. Αν είσαι υπεύθυνος σε δήμο, κάνε ενέργειες ώστε οι δημοτικές βιβλιοθήκες να γεμίσουν με καινούργια και φρέσκα βιβλία που θα τραβήξουν την προσοχή και το ενδιαφέρον των νεότερων ανθρώπων. Είναι λυπηρό οι βιβλιοθήκες να έχουν παλιά και  ξεθωριασμένα βιβλία τα οποία αν και έχουν διαχρονική και ιστορική αξία, δεν έλκουν έναν νεότερο άνθρωπο ώστε να θελήσει να έρθει κοντά σε αυτά.

Δώσε την ευκαιρία στους ανθρώπους να αγαπήσουν τα βιβλία. Διότι μέσα σε αυτά κρύβεται πλούτος ασύλληπτος για τον οποίο αξίζει κάποιος να πουλήσει ακόμα και διαμάντια ώστε να τα αποκτήσει.

Μαρία Σκαμπαρδώνη  Δημοσιογράφος