Ένωση Γονέων Αμαρουσίου: «Ναι στη φιλοξενία των προσφύγων μεταναστών στο νοσοκομείο Φλέμιγκ, στην Πεντέλη»

Ένωση Γονέων Αμαρουσίου: «Ναι στο νοσοκομείο Φλέμινγκ, ναι στη φιλοξενία των προσφύγων»
Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου προσυπογράφει την αντίστοιχη των 5 συλλόγων γονέων του Δήμου Πεντέλης για το θέμα της μεταφοράς μεταναστών στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια, αλλά τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ της διατήρησης του νοσοκομειακού χαρακτήρα του χώρου και υπέρ της κατανομής σε μικρές και μικρομεσαίες δομές ανά τη χώρα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου παρακολουθεί με ανησυχία και προβληματισμό, τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με την ενδεχόμενη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στα γειτονικά μας Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ . Εμείς λέμε ΝΑΙ στη λειτουργία, εκσυγχρονισμό και επέκταση των Δημόσιων νοσοκομείων, με καθολική ελεύθερη πρόσβαση Ελλήνων και προσφύγων.

Λέμε ΝΑΙ στην φιλοξενία προσφύγων σε μικρές και μικρομεσαίες δομές, διάσπαρτες σε όλη τη χώρα(και στην Πεντέλη, στο Μαρούσι και όπου αλλού), στην παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων για ελεύθερη μετακίνησή τους σε όλη την Ευρώπη. Συντασσόμαστε συναδελφικά, αλληλέγγυα και αποφασιστικά με τους Συλλόγους Γονέων των 5 σχολείων του όμορου Δήμου μας και προσυπογράφουμε την σχετική ανακοίνωσή τους».