Η λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου της χώρας είναι γεγονός

Η λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου της χώρας είναι γεγονός
Τώρα βεβαία μιλάμε για τη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού χώρου αποτέφρωσης, αφού πρόκειται για μία εγκατάσταση που δημιουργήθηκε από ιδιωτικά κεφάλαια και συνολικά επτά ιδιοκτήτες, με την Ελληνική Εταιρεία Αποτέφρωσης να έχει σημαντικό μερίδιο.

Η λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου της χώρας είναι γεγονός

Αλήθεια τι γίνεται όμως με τα δύο δημοτικά αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα, στον Ελαιώνα του Δήμου της Αθήνας και στον Γλαύκο του Δήμου της Πάτρας .

Σύμφωνα με τα πλάνα αναμέναμε πως θα ξεκινούσε η διαδικασία από το 2018;

Αποτεφρωτήριο Πατρών

Η Δημοτική αρχή του Δήμου της Πάτρας ήταν από τις πρώτες που είχαν εκφράσει πως επιθυμούσαν να θέσουν  ως προτεραιότητα τη λειτουργία του (από τις αρχές του 2016) και είχε δηλώσει ότι θα ήταν έτοιμο εντός του 2019, τελικά δεν τα κατάφερε ακόμη.

Ο λόγος η γραφειοκρατία σύμφωνα με τον Αναστάσιο Μιχάλη, Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας:

“Υπήρχαν καθυστερήσεις τουλάχιστον για 2 χρόνια περίπου, καθώς δεν γνωρίζανε να μας απαντήσουν ποια υπηρεσία είναι αρμόδια”. Και συμπληρώνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε και άλλα θέματα, όπως το να διεκδικήσουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένα θέμα που βρίσκεται στις προτεραιότητές μας”.

Αποτεφρωτήριο Ελαιώνα

Οι προϋποθέσεις για την τοποθεσία έχουν εξασφαλιστεί και ως γνωστόν, η τοποθεσία ορίστηκε στον Ελαιώνα. Το θέμα στην παρούσα φάση βρίσκεται υπό επεξεργασία για την έκδοση του τεύχους για την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί γρήγορα.