Οι διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου φέρνουν αυστηρά μέτρα για λούνα παρκ και παιδικούς πολυχώρους με στόχο να μη χαθεί άδικα άλλο παιδί.

Οι διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου φέρνουν αυστηρά μέτρα για λούνα παρκ και παιδικούς πολυχώρους με στόχο να μη χαθεί άδικα άλλο παιδί.
“Θέλουμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα μεν των επιχειρήσεων αλλά και την απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά μας” ξεκαθαρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Είναι νωπή η μνήμη του κοριτσιού που σκοτώθηκε στα 14 του όταν εκσφενδονίστηκε από το χαλί του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει προσωπικό στοίχημα να είναι το τελευταίο παιδί που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του:

«Ψάχνοντας είδαμε ότι υπάρχει συναρμοδιότητα πολλών διαφορετικών υπουργείων και πολλών διαφορετικών δημοσίων φορέων. Έχουμε ήδη στήσει μια κοινή επιτροπή για να εξετάσουμε όλο το θεσμικό πλαίσιο, να τον εκσυγχρονίσουμε και να φτιάξουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα μεν των επιχειρήσεων αλλά και την απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά μας».

Οι προτάσεις της επιτροπής αναμένονται σε ένα μήνα και φέρνουν περιοδικούς ελέγχους στους χώρους παιδικής αναψυχής που μέχρι σήμερα απουσιάζουν.

Αλλαγές εδώ και τώρα ζητούν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των λούνα παρκ.

Καλοδεχούμενο …αποκαλεί τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο το κοριτσάκι στο Βόλο.

Πηγή : news247