Συνέντευξη με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων τον κ. Δημήτρη Περίχαρο

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων τον κ. Δημήτρη Περίχαρο

Το edisorama.gr επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ Πτέρυγα Μπόμπολα και είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου τον     κο Δημήτρη Περίχαρο , ο όποιος μας έδωσε μια νέα διάσταση του θέματος, της ενδεχόμενης μεταφοράς Προσφύγων στον χώρο του Νοσοκομείου .

https://www.youtube.com/watch?v=YKseKAUpXtY

Αυτό που μας τόνισε ήταν πως το Νοσοκομείο δεν έχει κλείσει και δεν έκλεισε ποτέ. Στην πτέρυγα Μπόμπολα υπάρχουν τα πλυντήρια το αρχείο και άλλα . Επίσης με μεγάλους αγώνες είχαν φέρει το θέμα της επαναλειτουργίας των κλινικών ,μια αναπνοή πριν την τελική υπογραφή από τον Υπουργό Υγείας . Ακούστε την συνέντευξη που μας παραχώρησε και δείτε μια νέα διάσταση στο μεγάλο αυτό θέμα .

Σύντομο ιστορικό έως και σήμερα 12/10/19

Στις 2/10 φτάνει στο Δήμο Απόφαση του υπουργείου εργασίας για την  παραχώρηση χώρου στο Φλέμινγκ για την εγκατάσταση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών. Χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, χωρίς καμία συνεννόηση με τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Δήμητρα Κεχαγιά: Η πραξικοπηματική απόφαση παραχώρησης χώρου στο Φλέμινγκ για την εγκατάσταση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών βρίσκει σφόδρα αντίθετη την κοινωνία και τη δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης. Χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, χωρίς καμία συνεννόηση με τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και με πλήρη προχειρότητα προσπαθούν να επιβάλουν μια λύση που είναι βέβαιο από τώρα ότι θα αποτύχει. Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να μην ενημερώνει την διοίκηση και να ενημερωνόμαστε μέσα από δημοσιεύματα. Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν οι προχειρότητες του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη.

Παράλληλα συγκαλείτε δημοτικό συμβούλιο για το θέμα και αποφασίζει :

1ον:Να ζητηθεί άμεση ανάκληση της απόφασης του κυρίου Βρούτση, που παραχωρεί το χώρο του Νοσοκομείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στην επιλογή του συγκεκριμένου σημείου και ένα δεύτερο μεγάλο όχι στους τόσο μεγάλους αριθμούς ατόμων όπως φημολογείται τις τελευταίες μέρες.

2ον: Να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί συντονισμένη εκπροσώπηση από τους επικεφαλής των παρατάξεων σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

3ον: Να συνεχίσει ο συγκεκριμένος χώρος του Αμαλία Φλέμιγκ να χρησιμοποιείται ως Νοσοκομείο.

Οι πολιτικοί Αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων ως αντιπροσωπία του Δήμου Πεντέλης επισκέπτονταν τον αρμόδιο υπουργό κ. . Χρυσοχοΐδη:

Σε ανάρτηση της Δήμαρχου Δήμητρας Κεχαγιάς αναφέρεται ότι  :

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν αδιάλλακτος, έδειξε απροετοίμαστος και χωρίς ουσιαστικό σχέδιο, απαξιώνοντας το ρόλο της δημοτικής αρχής και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Σε ερωτήσεις μας καίριες και κρίσιμες δεν απάντησε. Δεν μας απάντησε για το σχεδιασμό υποδοχής των ατόμων στην Αττική αλλά και πόσοι αναλογούν σε κάθε Δήμο και δεν κατάλαβε την ακαταλληλότητα του χώρου που του θυμίζουμε ότι είναι Νοσοκομείο, όσο και αν του εκθέσαμε τους λόγους για τους οποίους αντιτιθέμεθα σε αυτήν την απόφαση παραχώρησης και γιατί ζητούμε την ακύρωση ή τη μη εφαρμογή της, όπως είχαμε συμφωνήσει στο ψήφισμα του ΔΣ την προηγούμενη Παρασκευή.

Κατόπιν αυτών, η απάντησή μου είναι μόνο μια και είναι αυτή που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή: δεν θα δεχθούμε ούτε ένα μετανάστη στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια.