Ομόφωνα το Δ.Σ. Κηφισιάς αποφάσισε την αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Ομόφωνα το Δ.Σ. Κηφισιάς αποφάσισε την αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα(αρ απ 353/19) για την αναγκαιότητας αγοράς ή εκμίσθωσης οικοπέδου (αγροτεμαχίου ή μετά κτίσματος) κατάλληλου για την εγκατάσταση καταφυγίου ζώων συντροφιάς του Δήμου Κηφισιάς.

Με την υπ΄ αρ. πρωτ. 42256/3-6-2019 πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με τίτλο «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», δίδεται η δυνατότητα χρηματοδότησης ύψους 300.000,00 €, την οποία ο Δήμος επιθυμεί να αξιοποιήσει.

Για του λόγους αυτούς, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου, προσπαθούν για την εύρεση κατάλληλου χώρου, ώστε να πραγματοποιηθεί η ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τονίζεται η εξαιρετική δυσκολία του θέματος, καθώς απαιτούνται πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το καταφύγιο θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 150μ. από κατοικία, να είναι τουλάχιστον επιφάνειας τεσσάρων στρεμμάτων και να επιτρέπεται και από την χρήση γης της περιοχής.

O Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει την παράδοση ζωοφιλίας που έχει εγκαινιαστεί τα τελευταία χρόνια. Αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά ζητήματα που αφορούν στα αδέσποτα, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους και κάνοντας πράξη την αγάπη προς τα ζώα.

Η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς ενισχύεται από τον Δήμο αλλά και από προσφορές εθελοντών και συντονίζει μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες το όλο το έργο της φροντίδας των αδέσποτων ζώων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Έχουν δημιουργηθεί τέσσερις μικρές δομές προσωρινής παραμονής ζώων και έχουν πιστωθεί σχετικά κονδύλια για την φιλοξενία τους στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Μια σημαντική δραστηριότητα της Επιτροπής Ζωοφιλίας είναι η καθιέρωση των σαββατιάτικων «PUPPY DAY», που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2014.

 Σκοπός της δράσης είναι τα άστεγα τετράποδα μέσω της προβολής τους να αποκτούν μια ζεστή αγκαλιά, μια δική τους στέγη. «Puppy Day» διοργανώνεται και αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 από τις 12:00 έως τις 16:00 στο Shoppingland (Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά).