Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης “Ποδηλατούμε ενωμένοι για το κλίμα”.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης "Ποδηλατούμε ενωμένοι για το κλίμα".
Από το Δημαρχείο Βριλησσίων  πέρασε η ποδηλατοδρομία που ξεκίνησε από το Δημαρχείο Παπάγου για να καταλήξει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η κίνηση αυτή που γίνεται από όλες τις ποδηλατικές ομάδες του Βόρειου Τομέα Αττικής με σύνθημα «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα» σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή και επικοινωνήσει την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ,την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάννη, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στην ποδηλατική δράση της Περιφέρειας Αττικής : “Ποδηλατούμε ενωμένοι για το κλίμα”. Στο Δημαρχείο μαζί με τον Δήμαρχο παρεβρίσκονταν  ο Αντιδήμαρχος Υποδομών , Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων  κος Κώστα Βαφειάδης,  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος , Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών κος Αλέξη Μαυραγάνης και ο κος Αλέκος Κοντομάρης της Πολιτικής Προστασίας .

Πριν ξεκινήσουν, εκπρόσωποι των ομάδων έδωσαν στον δήμαρχο επιστολή υπενθύμισης του Συμφώνου των Δημάρχων, τονίζοντας τη σημασία της Βιώσιμης Κινητικότητας για τον στόχο της μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

 

Eνώ του χάρισαν και συμβολικά και μία μικρή γλάστρα για να την φυτέψει κάπου στο Δημαρχείο και να τη φροντίζει μέχρι την λήξη της θητείας του.

Η πορεία συνεχίστηκε προς τα 14 δημαρχεία του βόρειου τομέα της Αττικής.