Δέσμευση Λ. Αυγενάκη στον Γ. Πατούλη για στήριξη στις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, είχε σήμερα (στο γραφείο του στη ΓΓΑ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση προγραμμάτων αθλητισμού, με ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα άθλησης για όλους, με στόχο την ευζωία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και συμφώνησαν να υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση, κατά την οποία θα αναπτύξουν διεξοδικότερα τον τρόπο συνεργασίας τους.

Οι κ.κ. Αυγενάκης και Πατούλης δεσμεύτηκαν, επίσης, για πιο στενή συνεργασία αναφορικά και με το ζήτημα της συντήρησης και περαιτέρω αξιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αττική.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε τη βούληση και τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και το πρόγραμμα του νέου περιφερειάρχη, για την διάδοση του αθλητικού πνεύματος.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Με τον κ. Πατούλη μας συνδέει καλή χημεία και είμαι βέβαιος πως θα αναπτύξουμε άριστη συνεργασία προς όφελος του αθλητισμού και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Πρωταρχικός μας στόχος ως κυβέρνηση και ιδιαίτερα ως Υπουργείο είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας.

Μέσω των κοινών δράσεων με την Περιφέρεια, στοχεύουμε στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας, ώστε να γίνει συνείδηση ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό. Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες και εργαζόμαστε, ώστε να έχουμε έναν αθλητισμό προσιτό και εύκολα προσβάσιμο σε όλους».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, με τον οποίο στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί εποικοδομητικά, και υπογράμμισε πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί με στόχο να δημιουργηθούν σε όλη την Περιφέρεια Αττικής δομές αθλητισμού σύγχρονων προδιαγραφών για όλους τους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ