Δάφνη Μπόκοτα Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πεντέλης με τον Συνδυασμό Δημοτική Συμμαχία του Δημήτρη Καψάλη Στεργίου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πεντέλης με τον Συνδυασμό Δημοτική Συμμαχία του Δημήτρη Καψάλη Στεργίου . Παρουσιάστρια της Ελληνικής Τηλεόρασης (Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision  – Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ).

Η Δάφνη γεννήθηκε στο Κουκάκι και σπούδασε γαλλική και αγγλική φιλολογία. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια σε θέματα εκπαίδευσης και γλωσσολογίας στη Σορβόννη.

Καλλιτεχνική και τηλεοπτική παρουσία

Αρχικά ως ερμηνεύτρια συμμετέχει το 1983 στον ελληνικό τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού με το τραγούδι «Ιουλιέτα», μη καταφέρνοντας ωστόσο να αποτελέσει την επίσημη ελληνική υποψηφιότητα. Έπειτα το 1985 κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο με το Διονύση Τσακνή. Το 1987 κυκλοφορεί το δεύτερο δίσκο της με τίτλο το όνομα της, από τον οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια Ντίβα (με τους Σαμποτέρ) και Βίπερ Νόρα. Την ίδια χρονιά μετά από εξετάσεις ορθοφωνίας και γνώσεων προσλαμβάνεται στην ΕΡΤ ως εκφωνήτρια. Εργάστηκε για 3 χρόνια στο ραδιόφωνο και στη συνέχεια ανέλαβε την παρουσίαση του προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης. Το 1987 αντικαθιστά τη Μακώ Γεωργιάδου στην παρουσίαση της Eurovision μέχρι και το 2004. Το 1993 αναλαμβάνει την παρουσίαση της ευρωπαϊκής συμπαραγωγής Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα

To 1995 αναλαμβάνει την επιμέλεια και την παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής λόγου και τέχνης, Εκτός, ενώ το 1996-97 διατέλεσε διευθύντρια διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων της ΕΡΤ.

Την τηλεοπτική περίοδο 2003-2004 συμμετέχει ως κριτής στο talent show “Eurostar” που σαν στόχο είχε την ανάδειξη του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision (τελικά έγινε απ’ ευθείας ανάθεση στον Σάκη Ρουβά).

Πολιτική δραστηριότητα

Το 2002 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Χρήστου Παπουτσή, ενώ το 2006 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα.

Βιβλία και μεταφράσεις

Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο 18 Χρόνια Eurovision με τις αναμνήσεις της από το διαγωνισμό. Είναι επίσης μεταφράστρια λογοτεχνικών βιβλίων. Ανάμεσα σε άλλα, το 1994 μετάφρασε το βιβλίο Το Αριστερό μου Πόδι του Κρίστι Μπράουν.