Συνάντηση της Μ. Πατούλη Σταυράκη, υπ. δημοτικής συμβούλου με την παράταξη του Επ. Γαρδέλη «Μαρούσι μπορείς. Το μέλλον στα χέρια σου» με τους κεραμίστες της πόλης

«Στόχος του συνδυασμού μας είναι ναπροφυλάξουμε από τη λήθη και να αναδείξουμε τους πολύτιμους πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης μας γιατί η κεραμική τέχνη ταυτίζεται με την ιστορία της»Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νίκο Βαλλάτο, είχε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Επαμεινώνδα Γαρδέλη «Μαρούσι μπορείς. Το μέλλον στα χέρια σου» Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, στο πλαίσιο των επαφών της με τους φορείς πολιτισμού της πόλης, αναπτύσσοντας τις πρωτοβουλίες του συνδυασμού για την αναβάθμιση της παρουσίας της κεραμικής τέχνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν μία σειρά από ζητήματα, και από μέρους της κ. Πατούλη, διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο τη δημιουργία ενός Μουσείου Κεραμικής, κέντρου πολιτισμού και παράδοσης, συνδετικού κρίκου με το μακραίωνο παρελθόν της πόλης.

«Απαιτείται σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, συνέργεια φορέων, συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Πολιτεία αλλά και με επιχειρηματικούς φορείς της πόλης για τη διασφάλιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των οικήματος όπου στεγάζεται σήμερα το Κέντρο Κεραμικής, την αναβάθμιση του χώρου, την ανάδειξη του πολιτιστικού του κεφαλαίου και την προώθηση μίας σειράς από πρωτοβουλίες για τη γνωριμία με τη σύγχρονη αγγειοπλαστική και τους εκπροσώπους της κεραμίστες, αλλά και την προώθηση συνεργασιών εντός και εκτός συνόρων για την τουριστική προβολή του Κέντρου Κεραμικής ως πόλου τουριστικού ενδιαφέροντος.

 Στόχος του συνδυασμού μας είναι ναπροφυλάξουμε από τη λήθη και να αναδείξουμε τους πολύτιμους πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης μας γιατί η κεραμική τέχνη ταυτίζεται με την ιστορία της».

Η κ. Πατούλη, εξέφρασε επίσης, την αναγκαιότητα να «ανθίσει» πάλι το ενδιαφέρον για την κεραμική τέχνη μέσα από την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με πρωτοβουλίες όπως εκπαίδευση των μαθητών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο μέσα από θεματικές ενότητες διδασκαλίας, επισκέψεις, σεμινάρια, με στόχο την αφύπνιση της λαογραφικής τους συνείδησης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου για την ενημέρωση και τους συνεχάρηγια το πρόγραμμα βιωσιμότητας του Κέντρου που έχει δρομολογήσει σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 15 Μαΐου 2019