Η Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια του 18ου East Med Yacht Show

“Δίνουμε το παρών σε κάθε είδους πρωτοβουλία που συμβάλλει στην προβολή της ελληνικής θάλασσας και την πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη της Αττικής”

East Med Yacht Show 1Στα εγκαίνια του 18ου East Med Yacht Show μετείχε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Η Έκθεση, που πραγματοποιείται στη Μαρίνα Ζέας, στον Δήμο Πειραιά, θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου 2019. Για ακόμη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει και μετέχει με δικό της περίπτερο στη σημαντική αυτή διοργάνωση της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ).

“Έχουμε επιλέξει την πολύπλευρη στήριξη κάθε παράγοντα, κάθε εκδήλωσης, κάθε υποδομής που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα, στην ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας”

Η Ρένα Δούρου, στον σύντομο χαιρετισμό της, έκανε λόγο για μία έκθεση που αποτελεί «σταθερή και ποιοτική προϋπόθεση για την ανάδειξη του γαλάζιου πλεονεκτήματος και την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού της πατρίδας μας». Αναφέρθηκε δε στο διπλό πλεονέκτημα της Περιφέρειας: από τη μια, φιλοξενεί το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, τον Πειραιά, και από την άλλη, διαθέτει μια εξαιρετική ακτογραμμή, που συνδυάζεται με τα ξεχωριστά νησιά του Αργοσαρωνικού.

East Med Yacht Show 2«Εδώ και 4.5 χρόνια, η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει μια συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή: την πολύπλευρη στήριξη κάθε παράγοντα, κάθε εκδήλωσης, κάθε υποδομής που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα, στην ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου. «Όπως για παράδειγμα είναι οι “Ημέρες της Θάλασσας” ή, αυτή η σημαντική Έκθεση». «Έχουμε επιλέξει συγκεκριμένα να δίνουμε το παρών σε κάθε είδους πρωτοβουλία που συμβάλλει σε μία σπουδαία υπόθεση – την προβολή της ελληνικής θάλασσας και την πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη της Αττικής. Την προβολή και την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, των βραβευμένων με γαλάζιες σημαίες ακρογιαλιών της και των μαρίνων της, με τον αξιόπλοο στόλο επιβατικών σκαφών αναψυχής». «Με τις υπερσύγχρονες μαρίνες και τα καταφύγια για την ασφαλή πρόσδεση, τον ελλιμενισμό και εφοδιασμό των σκαφών όλων των τύπων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

????????????????????????????????????

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής