Στη Ν. Φιλαδέλφεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης θα είμαστε συνοδοιπόροι με στόχο να αλλάξει πρόσωπο η Αττική. Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε όλοι μαζί»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τοπικά ζητήματα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, μετέβη σήμερα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης Α. Βασιλόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για όσα εκκρεμούν, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το δημοτικό γυμναστήριο του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας και περιόδευσε σε εμπορικά καταστήματα της πόλης. Παράλληλα μετέβη σε δομές υγείας και κοινωνικής πρόληψης όπως το ΙΚΑ της πόλης, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Η ΜΑΝΑ» και η μονάδα φροντίδα ηλικιωμένων «ο καλός Σαμαρείτης». Στο πλαίσιο της επίσκεψης του εγκαινίασε μαζί με το Δήμαρχο της πόλης τον συμβουλευτικό σταθμό για άτομα με άνοια και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο Μικρασιατών και αλησμόνητων πατρίδων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη και στο ρέμα Ποδονίφτη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα και συχνά.

«Απαιτείται επιτάχυνση των έργων»

Στο επίκεντρο της ενημερωτικής συζήτησης που είχε με το Δήμαρχο της πόλης βρέθηκε η ανάγκη επίσπευσης και απαλλαγής από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις των έργων που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή και είναι απαραίτητα για τις τοπικές κοινωνίες. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκε το γεγονός ότι οι δύο παιδικές χαρές που συμβασιοποιήθηκαν το 2014, ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στα τέλη του 18, δηλαδή 4 χρόνια μετά.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέδειξε ως ζητήματα προτεραιότητας για την πόλη την επίσπευση κατασκευής των δύο σχολείων μέσω προγραμμάτων ΠΕΠ και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής με άμεση διευθέτηση του ρέματος του Ποδονίφτη και αλλαγή σχεδιασμού με στόχο την ανάδειξη του καθώς, όπως υπογράμμισε η πρόθεση της νυν διοίκησης της Περιφέρειας είναι να τσιμεντοποιηθεί και να μπαζωθεί, μία «αντιαναπτυξιακή και αντιπεριβαλλοντική» λύση, όπως σημείωσε. Παράλληλα τόνισε πως απαιτούνται αντιπλημμυρικά έργα σε σημεία της εθνικής οδού που πλημμυρίζουν συχνά και πρόσθεσε πως απαιτείται άμεσα η δημιουργία ΚΑΠΗ στην πόλη-σε κτίριο που έχει στην διάθεση του ο Δήμος 700 τ.μ.-, η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού, έργα ανάπλασης στο άλσος Ν. Φιλαδέλφειας, αλλά και η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου. Επιπρόσθετα υπάρχει ανάγκη ανάπλασης και αναβάθμισης των περιφερειακών δρόμων της πόλης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ζήτημα μείζονος προτεραιότητας και δεν επιτρέπονται αποσπασματικές παρεμβάσεις και επισήμανε πως απαιτούνται από την κεντρική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, fast-track διαδικασίες σε έργα με αναπτυξιακό πρόσημο.

«Χρειάζεται μια νέα στρατηγική για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Ν. Φιλαδέλφεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ρέμα του Ποδονίφτη όπου διαπίστωσε από κοντά την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που έχουν κοστίσει ζωές και περιουσίες.  Όπως ενημερώθηκε αντί να υπάρχει σχεδιασμός για τη διευθέτηση και ανάδειξη του η διοίκηση της Περιφέρειας προωθεί σχέδια τσιμεντοποίησης και εγκιβωτισμού του και όχι διευθέτησης και ανάδειξη του φυσικού του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του επισήμανε: «Σε όλα τα ρέματα διαπιστώνουμε την ίδια εικόνα της εγκατάλειψης και γι΄αυτή την κατάσταση ευθύνονται η κα Δούρου και ο κ. Σγουρός. Απαιτείται ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός για όλα τα ρέματα της Αττικής, που αποτελούν τους φυσικούς αποδέκτες των ομβρίων υδάτων. Είναι εγκληματική η λογική που ακολουθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όπου εκτελούνταν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εντός των οικιστικών ιστών, χωρίς να διασφαλίζεται νωρίτερα η αναγκαία οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων , μαζί με τα αναγκαία συμπληρωματικά έργα. Όσο δεν διασφαλίζουμε ότι τα όμβρια ύδατα θα καταλήγουν στους φυσικούς αποδέκτες, οι πόλεις μας θα εξακολουθούν να πλημμυρίζουν και τα έργα που έχουν γίνει και έχουν κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά. Χρειάζεται μια νέα στρατηγική για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής».

«Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών»

Κατά την επίσκεψη του στη Ν. Φιλαδέλφεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Διοικητή για τα λειτουργικά προβλήματα με έμφαση τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι με δεδομένο ότι η ασφάλεια είναι προτεραιότητα θα επιδοτήσει όλα τα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, με έμφαση στην αύξηση και τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων.

«Θα επενδύσουμε σε κοινωνικές δομές και στην πρόληψη υγείας»

Παράλληλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το ΙΚΑ της πόλης όπου ενημερώθηκε από τη διοικήτρια για τα λειτουργικά προβλήματα με έμφαση στις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, το Σύλλογο ΑΜΕΑ «Η ΜΑΝΑ» όπου απαιτείται ενίσχυση για τη στήριξη των παιδιών με αυτισμό και τη μονάδα φροντίδα ηλικιωμένων «ο καλός Σαμαρείτης». Στο πλαίσιο της επίσκεψης του εγκαινίασε και με τη ιδιότητα του ως Πρόεδρος του ΕΔΔΙΠΠΥ, μαζί με το Δήμαρχο της πόλης τον συμβουλευτικό σταθμό για άτομα με άνοια. Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη νέα δομή προαγωγής υγείας που σκοπό έχει την άμεση πρόσβαση και υποστήριξη των πασχόντων από άνοια και των φροντιστών τους, μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι τους, χωρίς την πρόσθετη ταλαιπωρία της μετακίνησής τους επιβαρύνοντας περαιτέρω. Μαζί με την εταιρεία Alzheimer Αθηνών πρωτοπορούμε δημιουργώντας ένα Δίκτυο υποστήριξης πανελλαδικά, με επιστημονική εγκυρότητα, έγκαιρη ανίχνευση προλαμβάνοντας και περιστατικά στην αρχή τους διασφαλίζοντας  καλύτερη εξέλιξη στο μέλλον και γενικότερη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού άνω των 65 ετών», σημείωσε.

«Θα στηρίξουμε αθλητικές δομές»

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Δημοτικό Γυμναστήριο Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, μίας ιστορικής ομάδας που χρονολογείται από το 1930 και έχει διακριθεί στο χώρο του αθλητισμού κατακτώντας πρωταθλήματα στα αθλήματα του χάντμπολ και του μπάσκετ. Θα στηρίξουμε τις αθλητικές δομές σε κάθε περιοχή της Αθήνας με στόχο να εμφυσήσουμε τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι στους νέους μας και να τους δώσουμε κίνητρα να μείνουν και να δραστηριοποιούνται  στις γειτονιές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν».

Κατά την περιοδεία του ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από υποψήφιου Περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική».