Συνεργασία με ΕΔΑ για επέκταση δικτύου φυσικού αερίου στο Ηράκλειο Αττικής

Στην Εταιρία Διανομής Αερίου η λίστα με τα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία για να συνδεθούν δωρεάν με φυσικό αέριο. Επισπεύδεται και η δημιουργία τοπικού σταθμού διανομής για την επέκταση του δικτύου στα νοικοκυριά.

Στους υπεύθυνους της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής κοινοποίησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφάσισε να παραχωρήσει μικρό τμήμα δημοτικής έκτασης προκειμένου να δημιουργηθεί τοπικός σταθμός διανομής φυσικού αερίου και, με αυτόν τον τρόπο, να επισπευστεί η επέκταση του δικτύου σε μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Με την κίνησή του αυτή ο δήμαρχος θέλει να διασφαλίσει ότι τα τηρηθεί η συμφωνία ανάμενα στις δύο πλευρές, η οποία προβλέπει ότι ο Δήμος θα παραχωρήσει τον χώρο για να εξυπηρετηθούν ταχύτερα οι Ηρακλειώτες που θα θελήσουν να ενταχθούν στο δίκτυο, ενώ η ΕΔΑ θα συνδέσει δωρεάν τα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία της πόλης με το φυσικό αέριο για να θερμαίνονται με μεγαλύτερη απόδοση και εξοικονόμηση χρημάτων από το δημοτικό ταμείο.

Μάλιστα ο Νίκος Μπάμπαλος παρέδωσε στους υπευθύνους της εταιρίας επικαιροποιημένη λίστα με τα κτίρια στα οποία ο Δήμος σκοπεύει να μπει η χρήση φυσικού αερίου. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι τη ΕΔΑ ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι η επέκταση του δικτύου στο Ηράκλειο θα αρχίσει να υλοποιείται από το προσεχές φθινόπωρο.