ΜΙΚΡΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μια πρωτότυπη ιδέα για να εκπαιδεύσει τα παιδιά για την αξία της φύσης αλλά και της υγιεινής διατροφής θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Παρέα με τους μαθητές των σχολείων, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου δημιουργεί κηπάρια, πράσινες γωνιές στις αυλές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών της πόλης, στα οποία τοποθετούνται λαχανικά και μυρωδικά φυτά. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν πώς φυτεύουμε, πώς φροντίζουμε, πώς μεγαλώνουμε συγκεκριμένα είδη που, πλέον, θα τους είναι οικεία ως βάση μιας σωστής διατροφής.

Η αρχή έγινε από το 7ο και 14ο Δημοτικό, το 4ο Νηπιαγωγείο ενώ το επόμενο διάστημα η δράση θα προχωρήσει και στα υπόλοιπα σχολεία.

«Με μια τόσο απλή κίνηση, δίνουμε το πιο σπουδαίο, ίσως, μάθημα στα παιδιά μας. Να μάθουν να σέβονται την φύση και να γνωρίσουν πώς δημιουργούνται οι τροφές που κάνουν καλό στην υγεία μας όπως τα λαχανικά, τα βότανα και τα μυρωδικά. Θα συνεχίσουμε μέχρι να πάμε σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να γίνουν όλοι οι μαθητές συμμέτοχοι στην πρωτοβουλία», σχολιάζει ο εντεταλμένος για το Πράσινο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δημητρόπουλος.

«Με την δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας έξω από τα σχολεία της πόλης, την κατασκευή μικρών παιδικών χαρών στις αυλές των νηπιαγωγείων, την διαρκή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, τώρα με την δημιουργία λαχανόκηπων αποδεικνύουμε ότι τα παιδιά μας και η δημιουργία του καλύτερου δυνατού περιβάλλοντος για αυτά είναι σε απόλυτη προτεραιότητα για την δημοτική μας αρχή.

Με την τελευταία αυτή πρωτοβουλία μαθαίνουμε στους μαθητές την αξία της υγιεινής διατροφής καθώς και τον κόπο που χρειάζεται να καταβάλλουν όσοι ασχολούνται με γη για να φτάνουν τα προϊόντα τους στο τραπέζι μας», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.