Γιορτή Βράβευσης των Εθελοντών των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου

Πεντέλης. Την Τρίτη 26 Μαρτίου διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (Ο.Κ.Π.Α.) του Δήμου Πεντέλης Γιορτή Βράβευσης των Εθελοντών των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών του Δήμου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

 Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης άνοιξε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον συμπολίτη μας Περιφερειακό Σύμβουλο κο Φώτη Χρυσικό για την αρωγή του στα θέματα του Δήμου μας, τον Πρόεδρο κο Νίκο Τόλιο, τα Μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού για τη λειτουργία τους και τους υπεύθυνους των ΚΑΠΗ, τους οποίους και βράβευσε για την ανιδιοτελή τους προσφορά, του Α΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κα Τίτσα Κυβέλου, του Β΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κα Καίτη Μασμανίδου, του Γ΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κα Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, του Δ΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κα Αγνή Ζώη, του ΚΑΠΗ Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κο Λευτέρη Κιτσούλη, του ΚΑΠΗ Δ.Κ. Πεντέλης κο Γιάννη Ζώη και στον χαιρετισμό του τόνισε: «Η Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης στηρίζει τον άνθρωπο.

 Ο άνθρωπος στη διαδρομή της ζωής του έχει δύο σημαντικά σημεία, την αρχή της ζωής του και την περίοδο που περνάει όταν γίνεται απόμαχος όπου από την πλευρά αυτή βλέπει την κοινωνία, διδάσκει και δίνει εμπειρία. Αυτά τα δύο χρονικά σημεία χειρίζεστε ως Οργανισμός, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα κέντρα ΚΑΠΗ και σ’ αυτή τη διαδικασία έχετε να διαχειριστείτε ό,τι ιερότερο και πιο ευαίσθητο έχει η κοινωνία μας.

 Ο τρόπος με τον οποίο το κάνετε είναι ένας τρόπος που δείχνει ανθρώπους με ανιδιοτέλεια, με βαθιά την ανάγκη και την έκφραση της προσφοράς στην κοινωνία και μου επιβάλει από την θέση μου να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό που προσφέρετε. Θα ήθελα να πω ότι ο εθελοντισμός είναι μία δυναμική που παρουσιάζεται στην κοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις είναι αυτός που τη στηρίζει. Εμείς στον Δήμο Πεντέλης το έχουμε κάνει αυτό πράξη και έχουμε αναδείξει τον Εθελοντισμό και τη Χορηγία σαν δύο βασικούς πυλώνες στην επιτυχία στη ζωή και κυρίως σε μία περίοδο, όπου η κοινωνική κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη.

Εκφραστές αυτών των δύο παραμέτρων έχουμε σήμερα εδώ το Εθελοντικό μας Κλιμάκιο και όλους αυτούς τους ανθρώπους τους οποίους σήμερα τιμάτε και εκφραστή της Χορηγίας έχουμε τον άνθρωπο, τον άμισθό μου Σύμβουλο τον κο Καζάκο. Και οι δύο αυτές πλευρές μας δίνουν τη δύναμη και τη γνώση και κυρίως μας δείχνουν τον ντορό πάνω στον οποίο οφείλουμε να κινηθούμε ως άνθρωποι που επιλέξατε να δρομολογήσουμε τις τύχες της κοινωνίας μας.

Στη διαδικασία που όταν χιονίζει να έχεις κάποιον στον δρόμο, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, που όταν πιάνει φωτιά να έχεις κάποιον στην πρώτη γραμμή, που επίσης δεν είναι καθόλου εύκολο, που όταν θέλεις το βράδυ να μοιράσουν ένα πιάτο φαί στα σπίτια και να έχεις μια ομάδα ανθρώπων που τρέχει, να έχεις μια αποθήκη πάντα γεμάτη γιατί οι χορηγοί βάζουν το χέρι στην τσέπη, αυτό είναι μία πολύ μεγάλη δουλειά και εμείς μετά είτε ως Περιφέρεια είτε ως Δήμος δρομολογούμεθα σ’ αυτόν τον αγώνα για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε αυτό που οι άνθρωποι προσφέρουν με την ψυχή τους.

Χαίρομαι ιδιαίτερα εκλεκτέ Πρόεδρε γιατί τα χρόνια της Διοίκησής σου στον Οργανισμό πέρασες αυτό το μήνυμα τόσο δυνατά και στα ΚΑΠΗ και εδώ θα πρέπει να πω ότι αυτό το μήνυμα περάστηκε γιατί υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, οι υπεύθυνοι των ΚΑΠΗ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου γι΄αυτό που δίνετε, εύχομαι οι τάξεις αυτές να πληθύνουν όσο γίνεται περισσότερο για να δείξουμε έτσι ότι σε μία περίοδο που η κοινωνία αγωνίζεται και αγωνιά είμαστε όλοι δίπλα τους με την ψυχή μας. Συγχαρητήρια και πάλι για αυτές τις βραβεύσεις, ο Δήμος και εγώ ο ίδιος προσωπικά σε τέτοιες κινήσεις δεν μπορεί παρά να είναι δίπλα σου».

 Ο Δήμαρχος βράβευσε επίσης την εθελόντρια κα Μαργαρίτα Κοκκινάκη για την προσφορά της, ενώ βραβεύτηκαν και οι εθελοντές του Α΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Κωνσταντίνου Δημήτρης, Σιδηρουργού Αναστασία, Τζανάκου Μάγδα, Ζορμπά Μυρτώ, Κλουκίνας Ιωάννης, Χατζημάρκου Ιωάννης, Αντάνης Άρης, Κανακάρη Αγγελική, Κονταρή Θεοδώρα, Αζαδέλης Κυριάκος, Μπλαγκοτσέβα Βαλεντίνα, Σπηλιοπούλου Ιωάννα, Βλάχου Ειρήνη, Πολίτης Γιώργος, Μίντζηρας Κωνσταντίνος, Αβραμίδου Αναστασία, Αβραμίδης Χάρης, Μακρής Δημήτρης, του Β΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Ευτυχίδου Ελένη, Γιαννακάκη Φιλία, Γανωτής Νικόλαος, Δημητρακοπούλου Όλγα, Αηδονίδου Μαρία, Raitmaier Marlis, του Γ΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Σκιαδά Καλλιόπη, Ρούσση Καλλιόπη, Μέγγου Δήμητρα, Παπαλίτσα Αλέκα, Χαραλάμπους Αθηνά, Μαλέσια Δώρα, Μερσιάδου Φένια, Περράκη Φαίη, του Δ΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Τσιμπουκέλη Ευδοξία, Δρόσου Μαίρη, Βαβουλά Ναταλία, Χριστοδουλίδη Αθηνά, Σγούρδου Κατερίνα, Τζουλάκη Μαρίνα, Τσιορλίδα Στέλλα, του ΚΑΠΗ Ν.Πεντέλης κ.κ. Βιγλατζής Θεόδωρος, Λιαπόπουλος Κωνσταντίνος, Γεωργιάδης Σπυρίδων, Μαρμουτάς Ευάγγελος, Σβίντζηρας Γεώργιος, Κυπριωτάκης Δημήτριος, Αραπάκη Κωνσταντίνα, Γαλανοπούλου Αγγελική, Γιαννιώτη Ειρήνη, Ζιάγκας Γεώργιος, Τριανταφύλλου Νικόλαος, Γαλανοπούλου Άννα, Δημάκη Αγάπη, Καρασαββίδη Μαρία, του ΚΑΠΗ Δ.Κ. Πεντέλης κ.κ. Αλεξανδρή Σωτηρία, Δήμα Κατερίνα, Θωμάς Νικόλαος, Κλεφτάκης Ευάγγελος, Μαμάη Μελπομένη (παρέλαβε ο σύζυγος), Νούλη Ρένα, Ντούρη Σίσσυ, Παπαματθαίου Μαργαρίτα, Ράμφου Άννα, Σκούφου Μαρία, Στρατή Βασιλική, Χαραλαμπάκης Στυλιανός, του ΚΔΑΠ «Μελίσσι» κ.κ. Σανιδά Βιργινία, Βασιλτζίκη Χρυσάνθη, Κουρσιούνη Μαρία, Παπανικολάου Αδαμαντία, του Β΄Παιδικού Σταθμού Δ.Κ. Μελισσίων κος Σαλτουρίδης Μιλτιάδης, του Παιδικού Σταθμού Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κ.κ. Μανέτας Μάριος, Τσινού Αρετή, Εικοσιδέκα Δώρα, Τσαούση Βασιλική και Τάτση Βασιλική.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία και το χορευτικό του Γ΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων, το χορευτικό του Δ΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων και το μουσικό σχήμα των Αναστασία και Χάρη Αβραμίδη και το χορευτικό του Α΄ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων. Τον Δήμαρχο συνόδεψαν ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κος Ηλίας Βιλιώτης, η Πρόεδρος Δ.Κ. Πεντέλης κα Σούλα Σουτάδη Καπράλου, ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων κος Γιώργος Μαγιάτης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Βασίλης Λάζος, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, τα Μέλη Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κ.κ. Νίκος Οικονομίδης, Θεμιστοκλής Μπαλάσκας, το Μέλος Δ.Σ. της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Σίσσυ Ντούρη, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης κος Παναγιώτης Γκατζόλης, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Πεντέλης κος Κώστας Μαργαρίτης, ο πρ. Πρόεδρος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Χρήστος Γκολετσόπουλος, οι υποψήφιοι Σύμβουλοι κ.κ. Ελένη Ευτυχίδου, Χρήστος Κάζος, Φίλιππος Καραπιπέρης, Ζαχαρένια Νικολαΐδη και Δάφνη Φετάνη. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βλάσης Σιώμος, Άντα Χάνου-Μπούσουλα, Άγγελος Παλαιοδήμος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κος Νίκος Δροσάτος, Απόστολος Φραντζής, Ρένα Δαύλεια Βλάχου, το Μέλος Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α. κα Αιμιλία Λεονταρίτου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου. Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Μελίσσια, 27 Μαρτίου 2019