Το Audi e-tron αποκαλύπτεται!

Μεγάλη ισχύς και αυτονομία για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Audi

Η Audi αποκάλυψε στο Σαν Φρανσίσκο το e-tron, το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής. To μεγάλο, κατάλληλο για καθημερινή χρήση σπορ SUV, εντυπωσιάζει από κάθε πλευρά. Το φουτουριστικό design, η ιδιαίτερη, ηλεκτρική πίσω πόρτα και η Singleframe μάσκα, επικοινωνούν την κορυφαία τεχνολογία που διθέτει και υπόσχονται οδηγική απόλαυση.

Το ηλεκτρικό SUV κινείται από δύο δυνατούς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αυτοί καθαυτοί δεν εκπέμπουν CO2 και είναι αθόρυβοι. Μια νέα γενιά quattro, αυτή της ηλεκτρικής τετρακίνησης, εγγυάται εντυπωσιακή πρόσφυση και δυναμικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα εξασφαλίζει πως μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου θα επιτυγχάνεται η ιδανική κατανομή της διαθέσιμης ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

Καθοριστικός παράγοντας για το σπορ χαρακτήρα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του e-tron, είναι η τοποθέτηση των μπαταριών χαμηλά και στο κέντρο του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, οι μπαταρίες του εξασφαλίζουν αυτονομία που το καθιστά κατάλληλο για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Σημαντικό είναι πως σε περισσότερες από το 90% όλων των επιβραδύνσεων το e-tron ανακτά ενέργεια αποκλειστικά μέσω των ηλεκτροκινητήρων του, ενώ φτάνει το μέγιστο βαθμό ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησής του.

Η Audi είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί ένα τέτοιο σύστημα σε ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής. Στην αποτελεσματικότητα του συστήματος πρόωσης συμβάλλει και η αεροδυναμική σχεδίαση, με προαιρετικούς, εικονικούς εξωτερικούς καθρέφτες οι οποίοι μειώνουν σημαντικά τον συντελεστή οπισθέλκουσας.

Το e-tron παρέχει  χώρους και άνεση αντίστοιχη ενός συμβατικού, μεγάλου μοντέλου της μάρκας. Ο συνδυασμός τους με τα υψηλής ποιότητας υλικά και τα εξαιρετικά επίπεδα συναρμογής, καθιστά την ηλεκτρική οδήγηση/μετακίνηση μια κατεξοχήν premium εμπειρία.

Από το σύστημα πλοήγησης με τον προγραμματισμό διαδρομής που προβάλλει την ενδεδειγμένη διαδρομή με τα απαραίτητα σημεία φόρτισης, την αυτόματη τιμολόγηση για τη χρήση των φορτιστών και με τον έλεγχο εξ αποστάσεως από το smartphone, η διασύνδεση του e-tron είναι εξαιρετική. Είναι εξοπλισμένο με το high-end media center MMI navigation plus, το οποίο διαθέτει στάνταρ τόσο το LTE Advanced όσο και ένα Wi-Fi hotspot. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων υποβοήθησης διευκολύνει τον οδηγό, όπως για παράδειγμα, το efficiency assist που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και ενισχύει την οικονομική οδήγηση προβάλλοντας πληροφορίες πρόβλεψης και εκτελώντας αυτόματη ανάκτηση ενέργειας. Αν μάλιστα ο πελάτης επιλέξει το adaptive cruise assist, το σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδύνει και να επιταχύνει το ηλεκτρικό SUV προβλέποντας τις συνθήκες.

Το e-tron κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Βρυξελλών που χαρακτηρίζεται από μηδενικές εκπομπές CO2 και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018.