Το νέο βιβλίο της Βούλας Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου

ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΔΡΟΜΟΙ

 ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΔΡΟΜΟΙ

Όταν καταγράφεται η ιστορία ενός τόπου, αναφέρονται κυρίως οι διαπρέψαντες πολιτικοί, επιστήμονες, λογοτέχνες και καλλιτέχνες και εκθειάζεται το έργο τους.

Η ιστορία όμως είναι σαν ψηφιακή εικόνα. Την συνθέτουν όλοι και όλα. Αν κάτι λείψει ή το κρύψουμε τότε θα μαυρίσει ένα μικρό κουτάκι στην εικόνα, μία κουκίδα της και η ιστορία δεν θα είναι μόνο αλλοιωμένη αλλά και άσκημη.

Αυτός είναι ο λόγος, που οφείλουμε να σκύψουμε με σεβασμό και να ασχοληθούμε με την πορεία, το έργο και την προσωπικότητα του κάθε απλού, καθημερινού ή ιδιόμορφου ατόμου, ώστε να έχει ολόκληρη η ιστορία δικό της φως και δικά της χρώματα και να μη την θαμπώνουμε με το πραγματικό ή επίκτητο φως των επώνυμων.

Με αφορμή τα λόγια του Καμύ και τις παραπάνω σκέψεις, η συγγραφέας ξεκίνησε να καταγράφει όσα και όσους έπεσαν στην αντίληψή της και αποτυπώθηκαν στη μνήμη της, από το κομμάτι της ιστορίας της Νέας Ιωνίας Αττικής που έζησε, αλλά και από πληροφορίες και αφηγήσεις φίλων.

 ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΔΡΟΜΟΙ

Ένα μεγάλο κεφάλαιο, ενδιαφέρον και προσφιλές είναι οι «Πλανόδιοι Επαγγελματίες».

Αυτοί ακριβώς περιέχονται στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Ατέρμονες Δρόμοι» και με αυτά περίπου τα λόγια το προλογίζει.

Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται περιγραφή των πλανόδιων ειδικοτήτων και αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα, που τις υπηρέτησαν με ζήλο και πάθος, δίνοντας το στίγμα τους τόσο στο επάγγελμά τους, όσο και στην περιοχή. Σκιαγραφούνται δηλαδή φιγούρες χαρακτηριστικές, κάποιες γραφικές και όλες πολύ αγαπητές, που χάραξαν την εποχή τους.

Επειδή το βιβλίο δεν πωλείται, όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει θα το ζητήσει στο τηλέφωνο 210 2771878 και θα το πάρει δωρεάν από την συγγραφέα Βούλα Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου η οποία είναι χημικός παν/μιου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.