Ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί εκτεταμένες δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού, στο πλαίσιο του αντίστοιχου Μήνα Ενημέρωσης.
Με σύνθημα ότι η πρόληψη είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια, ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει τις εξής πρωτοβουλίες:
Φωταγώγηση: Το Δημαρχείο της Αθήνας και το γλυπτό «Δρομέας» του Κώστα Βαρώτσου θα φωταγωγηθούν με ροζ χρώμα στις 24 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την Estée Lauder Hellas, στέλνοντας ένα μήνυμα ζωής.
Δωρεάν Ιατρικοί Έλεγχοι: Ο Δήμος παρέχει δωρεάν μαστογραφικούς και γυναικολογικούς ελέγχους στα Δημοτικά Ιατρεία και στην Πλατεία Κοτζιά.
Κινητή Μονάδα: Οι δράσεις κορυφώνονται με την τοποθέτηση κινητής μονάδας μαστογράφου στην Πλατεία Κοτζιά στις 29 Οκτωβρίου, εξασφαλίζοντας δωρεάν εξετάσεις για όλες τις γυναίκες που τις έχουν ανάγκη, ακόμα και για εκείνες που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Ο Δήμαρχος, Χάρης Δούκας, υπογραμμίζει τη σημασία της ενημέρωσης και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, καθώς η πόλη επιθυμεί να έχει υγιείς και ενημερωμένους κατοίκους.
Για ραντεβού και λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 2015510 (εσωτ. 119–120).
