Νέο Ψηφιακό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) στον Δήμο Κηφισιάς «Πιλοτική εφαρμογή από 8–21 Ιουλίου 2025 – Σε πλήρη λειτουργία από 22 Ιουλίου 2025»
Με στόχο την βιώσιμη κινητικότητα, την καλύτερη καθημερινότητα για κατοίκους και επισκέπτες, τη στήριξη της τοπικής αγοράς ο Δήμος εφαρμόζει ένα νέο Ψηφιακό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) στον Δήμο Κηφισιάς «Πιλοτική εφαρμογή από 8–21 Ιουλίου 2025 – Σε πλήρη λειτουργία από 22 Ιουλίου 2025»
Ισχύει σε κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς με 92 θέσεις για επισκέπτες – 211 μικτές θέσεις για κατοίκους και επισκέπτες – Θέσεις για ΑμεΑ, ηλεκτρικά οχήματα, δίκυκλα και φορτοεκφόρτωση
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτ./Τετ./Σάβ.: 09:00–16:00 / Τρ./Πεμ./Παρ.: 09:00–21:00
Κυριακές και Αργίες: Δωρεάν
Τέλη στάθμευσης (μέγιστη διάρκεια: 3 ώρες): 1 ώρα – 0,50€ | 2 ώρες – 1,20€ | 3 ώρες – 5,00€
Δωρεάν Στάθμευση για:
Κατόχους κάρτας μόνιμου κατοίκου – Οχήματα ΑμεΑ – Δίκυκλα στις καθορισμένες θέσεις – Ηλεκτρικά οχήματα με ειδικό σήμα (έως 31/12/2026)
Οι οδηγοί που επιθυμούν να σταθμεύσουν σε θέσεις που εντάσσονται στο Σ.Ε.Σ. θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίστοιχο τέλος ανάλογα με τη διάρκεια της στάθμευσης, είτε με την εφαρμογή Novoville (App Store και Google Play) ή σε συμβεβλημένα σημεία με το ειδικό σήμα.
Η αίτηση και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από τις 8 Ιουλίου 2025. Η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιεί ηλεκτρονικούς ελέγχους για την ορθή χρήση των θέσεων και την εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη.