Με δάκρυα χαράς και ανακούφισης ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού 91 Ελλήνων, οι οποίοι έφτασαν με αεροσκάφος C-130 στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το βράδυ της Πέμπτης (5/3).
Το Χρονικό της Άφιξης
Το στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τις 19:30, μεταφέροντας ανθρώπους που βρέθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λόγους εργασίας ή αναψυχής και εγκλωβίστηκαν λόγω των δύσκολων συνθηκών. Η εικόνα μιας μητέρας με το μικρό της παιδί να αποβιβάζονται πρώτοι από το αεροσκάφος σηματοδότησε το τέλος μιας μεγάλης περιπέτειας.

Κύμα Ευχαριστιών προς τις Αρχές
Οι επαναπατρισθέντες, εμφανώς εξαντλημένοι αλλά ευτυχισμένοι, εξέφρασαν τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη προς:
Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας για τον άψογο συντονισμό.
Την Ελληνική Πρεσβεία στα ΗΑΕ και προσωπικά τον Πρέσβη για την άμεση και ανθρώπινη ανταπόκριση.
Την Πολεμική Αεροπορία για την ασφαλή μεταφορά τους.
«Ήταν μια εξαιρετικά αποτελεσματική επιχείρηση σε συνθήκες που δεν είχαμε συνηθίσει. Παρά την ταλαιπωρία, νιώθουμε σιγουριά πατώντας ξανά σε ελληνικό έδαφος», δήλωσε ένας από τους επιβάτες.

Συγκλονιστικές Μαρτυρίες
Οι περιγραφές των ανθρώπων που επέστρεψαν αποτυπώνουν την ένταση των προηγούμενων ημερών:
Η αγωνία της επιβίωσης: Πολλοί ανέφεραν πως χρειάστηκε να καταφύγουν σε καταφύγια, βιώνοντας πρωτόγνωρο φόβο.
Η αγωνία των συγγενών: Ο Στέλιος Καραγρηγορίου, που περίμενε τον γιο και τη νύφη του, περιέγραψε το αβάσταχτο άγχος και την αϋπνία των τελευταίων πέντε ημερών μέχρι να βεβαιωθεί ότι τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι ασφαλή.
Η επιχείρηση κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, με τους συγγενείς να υποδέχονται τους δικούς τους ανθρώπους μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης στην πίστα του αεροδρομίου.