Στη σύλληψη δύο νεαρών ανδρών, ηλικίας 27 και 22 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ το μεσημέρι της Πέμπτης (12/2), μετά από μια επεισοδιακή καταδίωξη που ξεκίνησε από τους δρόμους του Καματερού και κατέληξε σε συλλήψεις.
Το χρονικό της καταδίωξης και η προσπάθεια διαφυγής
Όλα ξεκίνησαν στην οδό Παπάγου στο Καματερό, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί.
Οι αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για τον καθιερωμένο έλεγχο. Ωστόσο, οι επιβαίνοντες είχαν διαφορετικά σχέδια.
Αντί να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αρχών, ο οδηγός πάτησε γκάζι και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς μέσα στον αστικό ιστό για να αποφύγει τη σύλληψη.
Ακολούθησε έντονη καταδίωξη, η οποία διήρκεσε αρκετά λεπτά, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή.
Η καταδίωξη έλαβε τέλος στη συμβολή των οδών Φυλής και Σαρανταπόρου, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν και να ακινητοποιήσουν το όχημα.
Ο 27χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη αμέσως, ενώ ο 22χρονος συνεργός του επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας.
Μετά από μια σύντομη πεζή καταδίωξη στα γύρω στενά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον προλάβουν και να του περάσουν χειροπέδες.
Η αποκάλυψη της απάτης και τα πειστήρια
Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου των δραστών, οι αστυνομικοί εντόπισαν διάφορα τιμαλφή και κοσμήματα, η κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.
Η πλήρης δράση των δύο ανδρών άρχισε να ξετυλίγεται όταν οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Εκεί, μια 70χρονη γυναίκα από την Πετρούπολη, η οποία είχε καταγγείλει κλοπή λίγη ώρα νωρίτερα, αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο συλληφθέντες.
Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι της προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, πείθοντάς την να τους επιτρέψει την είσοδο προκειμένου να ελέγξουν δήθεν μια βλάβη, με σκοπό να της αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα.
Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες για:
Απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.
Διακεκριμένες κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και της απάτης.
Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προανάκριση, εξετάζοντας το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να αποτελούν μέλη ευρύτερης σπείρας που στοχοποιεί ηλικιωμένους στα δυτικά προάστια, καθώς ο τρόπος δράσης τους μαρτυρά εμπειρία και μεθοδικότητα.