Η φωτιά ξέσπασε στα σύνορα Φιλοθέης – Γαλατσίου σε ξερά χόρτα και έκαιγε κοντά σε σπίτια τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο
Το βράδυ της Τρίτης 22/7 στον Λόφο Φιλοθέης, στα σύνορα με το Γαλάτσι στην οδό Στρατηγού Ιορδανίδη,
ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα και έκαιγε κοντά σε σπίτια . Όμως με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εθελοντών και κατοίκων τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο .
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα, κοντά σε σπίτια. Στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και εθελοντές.
Στην γρήγορη κατάσβεση συνέβαλε το γεγονός ότι εκτός από την υδροφόρα του Δήμου που περιπολούσε στην περιοχή και έσπευσε στο συμβάν, είχε γίνει πλήρης αποκλάδωση και καθαρισμός του παρακείμενου άλσους στις αρχές του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων η φωτιά ξεκίνησε μετά από έκρηξη σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση εντός του υδραγωγείου της ΕΥΔΑΠ. Τα ακριβή αίτια διερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Οι Δήμοι που έστειλαν υδροφόρες ήταν Γαλατσίου, Παπάγου-Χολαργού και Βύρωνα που συνέδραμαν με υδροφόρες.
