Από σήμερα σουβλάκι θα «τρώει» μόνο η ακρίβεια
Από σήμερα σουβλάκι θα «τρώει» μόνο η ακρίβεια

Από σήμερα σουβλάκι θα «τρώει» μόνο η ακρίβεια

Από ότι φαίνεται λοιπόν η ακρίβεια μόνο μπορεί να «τρώει» πλέον το σουβλάκι αφού η τιμή του σκαρφάλωσε από 3,50 έως και 5 ευρώ για ένα τυλιχτό
Σουβλάκι πλέον μόνο στα όνειρα μας, γιατί με την τιμή στα ύψη,  από σήμερα σουβλάκι θα «τρώει» μόνο η ακρίβεια

Tο σουβλάκι έχει πλέον μετατραπεί σε είδος πολυτελείας με την τιμή του να έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, και το άλλοτε φτηνό  εθνικό φαγητό της Ελλάδας, «το σουβλάκι του λαού» μετατρέπετε σίγα σίγα σε απόλαυση για λίγους. Η γενικότερη ακρίβεια στην αγορά έχει επηρεάσει και τις τιμές των προϊόντων, με αποτέλεσμα το σουβλάκι να μην αποτελεί εξαίρεση στην ακρίβεια.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις οδήγησαν την τιμή του σε ένα ράλι ακρίβειας που οδηγεί τους καταναλωτές δυστυχώς να μειώσουν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι. Οι εποχές όπου μία μέση ελληνική οικογένεια μπορούσε να βγει έξω για να το απολαύσει ή να παραγγείλει σπίτι  χωρίς να σκέφτεται την τιμές, έχουν περάσει ίσως και για πάντα.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες που δεν έχουν τέλος. Για παράδειγμα οι αυξήσεις 12% που έγιναν τον προηγούμενο μήνα στις τιμές των κρεάτων, θα οδηγήσουν το κόστος ακόμη υψηλότερα. Με βάση τις εκτιμήσεις, το φθινόπωρο το κόστος θα ανέρχεται σε 4,5 ευρώ, ενώ οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις κάνουν λόγο μέχρι και για 5 ευρώ.

Από σήμερα σουβλάκι θα «τρώει» μόνο η ακρίβεια

Πρώτες ύλες (πίτα, κρέας, πατάτες, ντομάτα, αλοιφές) τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, ενοίκια, μισθοί εργαζομένων, κόστος τραπεζοκαθισμάτων) μέχρι τα Κάρβουνα έχουν πάρει την ανηφόρα .

Το παραδοσιακό σουβλάκι παραμένει, πάντως, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από την ιστορική Πλάκα προσπαθούν να συγκρατήσουν τις αυξήσεις στην τιμή του. Όλοι όμως καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα, υπέρογκο το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι.

Σήμερα μία πίτα με σουβλάκι πλέον αγγίζει τα τέσσερα ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα ξεπερνάει.

Ενδεικτικά: Σουβλάκι στο Κουκάκι, 4 ευρώ, στο Παγκράτι, 4 ευρώ και 10 λεπτά στην Καλλιθέα, 4 ευρώ και 50 λεπτά. Ενώ στην Κρήτη και στη Μύκονο η τιμή του ξεπερνά ακόμα και τα 6 ευρώ.

Αλήθεια πόσο κοστίζει το σουβλάκι σήμερα «καλοκαίρι του 2025» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Μολάοι Λακωνίας: 3 ευρώ

Σπάρτη: 3,90 ευρώ

Πύργος: 2,80-3 ευρώ

Πάτρα: 3-4,30 ευρώ

Κρανίδι Αργολίδας: 3,70 ευρώ

Λυγουριό Αργολίδας: 3,50-4,50 ευρώ

Αθήνα: 3,20-4,60 ευρώ (2,30 τα πιο φθηνά στο κέντρο)

Λειβαδιά: 3-3,40 ευρώ

Βόλος: 3,20-4,60

Λάρισα: 3,50-4,50 ευρώ

Θεσσαλονίκη: 2,90-4,70 ευρώ

Σέρρες: 3 ευρώ

Καστοριά: 2,70-3 ευρώ

Φλώρινα: 3,80-4 ευρώ

Ξάνθη: 3,70-4,60 ευρώ

Από ότι φαίνεται λοιπόν η ακρίβεια μπορεί να «τρώει» πλέον το σουβλάκι αφού η τιμή του σκαρφάλωσε από 3,50 έως και 5 ευρώ για ένα τυλιχτό

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα edisorama.gr , συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο