Πεντέλη : Συνάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Άγγελου Παλαιοδήμου και στελεχών του συνδυασμού «Πεντέλη 2020» με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης

Συνάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Πεντέλης Άγγελου Παλαιοδήμου και στελεχών του συνδυασμού «Πεντέλη 2020» με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης
Συνάντηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης «NAI στον Πολιτισμό με τους τοπικούς Συλλόγους, ΟΧΙ στα σπάταλα πάρτι με τους ιδιώτες»

Συνάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Πεντέλης  Άγγελου Παλαιοδήμου και στελεχών του συνδυασμού Πεντέλη 2020 με τα μέλη των Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Πεντέλης κ. Άγγελου Παλαιοδήμου και στελεχών του συνδυασμού Πεντέλη 2020 -ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ με τα μέλη των Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης.

Στη συνάντηση καταδείχθηκε ότι η παρούσα δημοτική αρχή αντιμετωπίζει φοβικά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, δεν έχει επιδιώξει κανενός είδους συνεργασία μαζί τους, απαξιώνοντας έτσι το έργο τους και δυστυχώς, έχει επιλέξει να επενδύσει στον πολιτισμό μόνο μέσα από αναθέσεις σε ιδιώτες και εταιρείες. Ενδεικτικά, η διοίκηση της κ. Κεχαγιά έχει δαπανήσει πάνω από 300.000€ σε αναθέσεις για πολιτιστικές υπηρεσίες (βλέπε πίνακα), μέσα σε 18 μήνες (από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022). Στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης δεν έχουν ενισχυθεί ούτε με ένα ευρώ, παρά τα σχετικά αιτήματά τους και τη δυνατότητα που παρέχει στις δημοτικές αρχές η νομοθεσία (άρθρο 202 του Ν. 3463/2006). Είναι εμφανές ότι για την κ. Κεχαγιά και την παράταξή της, οι πολίτες – δημότες αντιμετωπίζονται μόνο ως ακροατές – θεατές, καταναλωτές – χειροκροτητές ενός πανάκριβου “πολιτιστικού” υπό-προϊόντος.

Ο τόπος μας έχει αρκετούς αξιόλογους και ιστορικούς τοπικούς φορείς πολιτισμού, οι οποίοι διαθέτουν ενεργά μέλη, παρουσιάζουν πλούσια δράση και είναι απαραίτητο να προβληθούν ώστε να αναδειχθούν τόσο ο πλούτος όσο και η πολυμορφία του πολύτιμου τοπικού πολιτιστικού κεφαλαίου. Για όλους εμάς στον συνδυασμό ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, τα μέλη, οι φίλοι και οι εθελοντές των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων είναι οι δημιουργοί του εγχώριου πολιτιστικού κεφαλαίου, οι πρωταγωνιστές και συνδιαμορφωτές των τοπικών πολιτιστικών δρώμενων, όλοι αυτοί στους οποίους αρμόζει και αξίζει η αμέριστη ηθική, υλικοτεχνική και οικονομική στήριξη της δημοτικής αρχής! Αυτό αποτελεί την προγραμματική μας δέσμευση για την προσεχή πενταετή δημοτική περίοδο!

Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και σεβασμού, δεσμευόμαστε προς αυτούς (και προς την τοπική κοινωνία) για τη διάθεση χώρων και υλικοτεχνικής υποδομής, για τη διοικητική και λογιστική υποστήριξή τους, για τη διάθεση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, για την ενίσχυση του πλαισίου της μεταξύ τους συνεργασίας, καθώς και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, με σκοπό τη συνεργασία τους με αντίστοιχους υπερτοπικούς φορείς αλλά και την προώθηση του εγχώριου πολιτιστικού κεφαλαίου.

Τέλος, από τη θέση της δημοτικής αρχής, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε ένα δύσκολο αλλά οραματικό στόχο, αυτό της συμμετοχής και διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για την πόλη μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία αλλά και τις εποικοδομητικές τους τοποθετήσεις και παρατηρήσεις, τους εκπροσώπους της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων (Τομπουλίδης Κωνσταντίνος – Πρόεδρος και Τσιμπρικίδης Κωνσταντίνος – Αντιπρόεδρος), του Μικρασιατικού Συλλόγου Γκιουλμπαξιωτών “Άγιος Γεώργιος” (Γκατζόλης Παναγιώτης – Πρόεδρος, Τσουκαλάς Στέλιος – Αντιπρόεδρος και Μπολέτης Γιάννης – Γραμματέας), του Συλλόγου Ηπειρωτών Μελισσίων (Ρεκουνιώτης Θρασύβουλος – Αντιπρόεδρος,  Φρεμεντίτης Σπύρος – Ταμίας), του Συλλόγου Κυκλαδιτών και Φίλων Πεντέλης  “Τα Κυκλαδονήσια” (Τσεβά Άννα – Πρόεδρος, Γιωτοπούλου Ιωάννα – Ταμίας, Ανδριώτη Μάρω – Μέλος), του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων (Δουκίδης Παναγιώτης – Πρόεδρος), του Συλλόγου Νέας Πεντέλης “Η Αγία Παρασκευή” (Αργύρη Άρτεμις – Πρόεδρος).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ