Μεταμόρφωση: Συνεργασία με το νέο Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια του Δήμου Ηρακλείου

Μεταμόρφωση: Συνεργασία με το νέο Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια του Δήμου Ηρακλείου
Συνεργασία με το νέο Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια του Δήμου Ηρακλείου

Την Παρασκευή 26/5 πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του προσωπικού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης για την έναρξη λειτουργίας της νέας δομής για την άνοια της Eταιρείας Alzheimer Αθηνών στο Ηράκλειο Αττικής.

Στην ενημερωτική συνάντηση έλαβαν μέρος το προσωπικό των ΚΑΠΗ του Δήμου, το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Προαγωγής και Προάσπισης Δημόσιας Υγείας και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεταμόρφωσης, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με Άνοια και την Κινητή Μονάδα του Ηρακλείου Αττικής από τους επιστημονικά υπεύθυνους του Κέντρου Ημέρας.

Μεταμόρφωση: Συνεργασία με το νέο Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια του Δήμου Ηρακλείου

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία των δύο όμορων Δήμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων που αντιμετωπίζουν άνοια και των φροντιστών τους. Σημαντικό ρόλο θα έχει ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Μεταμόρφωσης για τη διασύνδεση με το νέο Κέντρο Ημέρας για την Άνοια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, αλλά και τη διοργάνωση κοινών ενημερωτικών εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον στα ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης και στη λειτουργία ομάδας υποστήριξης φροντιστών ατόμων με άνοια.

Οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας και της Κινητής Μονάδας για άτομα με Άνοια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα στελεχώνονται από 13 επαγγελματίες υγείας (ψυχίατρο, νευρολόγο, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, γυμναστή).

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:
Ιατρείο Μνήμης

Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, φυσικής άσκησης και άλλων μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων για άτομα με νόσο Alzheimer ή άλλες μορφές άνοιας και ήπια νοητική διαταραχή. Συμβουλευτική συγγενών και υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών ατόμων με άνοια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια Δήμου Μεταμόρφωσης: 2132012979 (08:00-16:00)

Γιάννης Φέρρας Ψυχολόγος Υγείας MSc Κορίνθου 21, Μεταμόρφωση

Κέντρο Ημέρας για άτομα με Άνοια και την Κινητή Μονάδα του Ηρακλείου Αττικής: 2102827747 (08:30-16:30) – Ελευθερίου Βενιζέλου 232 και Ελαιών, Ηράκλειο Αττικής