Πτώχευσε το αμερικανικό Vice!

Πτώχευσε το αμερικανικό Vice!

Πτώχευσε το αμερικανικό Vice!

Πτώχευση κήρυξε ο αμερικανικός Ομιλος μέσων ενημέρωσης Vice, μετά από σοβαρά προβλήματα που κλυδώνιζαν την εταιρεία εδώ και μήνες. Το Vice που έβγαινε σε 25 γλώσσες και έφτασε να έχει περισσότερα από 30 γραφεία σε όλον τον κόσμο, στηρίζεται κυρίως στη διαφήμιση για τα έσοδά του.

Ωστόσο, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, η διαφημιστική αγορά συρρικνώνεται και κυριαρχείται από τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google και το Facebook.

Ο μιντιακός όμιλος κατέθεσε την αίτηση σήμερα Δευτέρα, αλλά όπως αναφέρουν οι New York Times, δεν θα διακοπεί η καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών του, που εκτός από τη γνωστή ιστοσελίδα, περιλαμβάνουν τη διαφημιστική εταιρεία Virtue, το Pulse Films και έναν ιστότοπο «αφιερωμένο» στις γυναίκες, το Rafinery29, που εξαγόρασε η Vice το 2019.

Πτώχευσε το αμερικανικό Vice!

Μία κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η επενδυτική εταιρεία Fortress Investment Group, ο βασικός πιστωτής του Vice, θα αναλάβει τον έλεγχο του ομίλου έναντι 225 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτός αν υπάρξει υψηλότερη προσφορά από άλλες πλευρές, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα. Η κοινοπραξία έχει ήδη εξασφαλίσει δάνειο 20 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του Vice.

Η άνοδος και τα ψηφιακά Μέσα που επένδυσαν στα social media

Τη δεκαετία του 2010 το Vice προσέλκυε διαφημιστές και επενδυτές καθώς κατάφερε να προσεγγίσει τους Millennials που «διψούσαν» για κάτι διαφορετικό από τα παραδοσιακά μέχρι τότε Media, με το Vice να έχει ανταποκριτές σε κάθε άκρη της γης, από τη Βόρεια Κορέα μέχρι τη Λιβερία.

Η αξία του Vice είχε αποτιμηθεί το 2017 στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια και τα στελέχη του ονειρεύονταν ότι ο όμιλος θα έμπαινε στο χρηματιστήριο ή ότι σίγουρα θα πωλούνταν με πολλά μηδενικά.