Μαρούσι:  Εγκαίνια Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις»

Μαρούσι:  Εγκαίνια Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις»
Εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι), Πέμπτη, 4 Μαΐου, ώρα 19:00

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σας προσκαλεί στα Εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι), την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, στις 19:00.

Πρόκειται για έναν νέο χώρο, ο οποίος θα στεγάσει τα τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Στόχος είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής και σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων του Πολιτισμού.

Μαρούσι:  Εγκαίνια Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις»

O Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις», το σύγχρονο αυτό πολιτιστικό «κόσμημα» αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης. Το διατηρητέο κτίριο  φέρει χαρακτηριστικά του αθηναϊκού νεοκλασικισμού και κατασκευάστηκε ως κτίριο κατοικίας το διάστημα 1940-1945.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κεντρική είσοδος με την αμφίπλευρη κυκλική μαρμάρινη σκάλα η οποία προσδίδει μεγαλοπρέπεια καθώς και η ξύλινη θύρα εισόδου με το τοξωτό φεγγίτη. Από τα λίγα διακοσμητικά στοιχεία των όψεων του κτιρίου είναι τα μαρμάρινα φουρούσια, κάτω από τους εξώστες. Στο εσωτερικό, την προσοχή τραβούν τα πλακίδια που διασώθηκαν και έχουν τοποθετηθεί, στο κέντρο κάθε χώρου, με τη μορφή «χαλιού».

Η ανακατασκευή του κτιρίου χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001551.

Στο πλαίσιο των Εγκαινίων του Πολυχώρου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση των καθηγητών Εικαστικών Τμημάτων και  Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Αποτύπωμα».

Διάρκεια Έκθεσης: 4 έως 18 Μαΐου 2023

Δευτέρα- Παρασκευή: 10:00-14:00 και 17:00-20:00

Σάββατο: 10:00-14:00

Είσοδος Ελεύθερη

Μαρούσι:  Εγκαίνια Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις»
Μαρούσι:  Εγκαίνια Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 28 Απριλίου 2023