Λυκόβρυση Πεύκη : Το ψέμα πολλοί το λάτρεψαν την αλήθεια δυστυχώς λίγοι

Λυκόβρυση Πεύκη : Το ψέμα πολλοί το λάτρεψαν την αλήθεια δυστυχώς λίγοι
Το ψέμα πολλοί το λάτρεψαν την αλήθεια δυστυχώς λίγοι

Σε απάντηση κάποιων ανεύθυνων, προσβλητικών, δυσφημιστικών και ψευδών στοιχείων, όπως αυτά «διαχέονται» με κακοήθεια και με κάθε τρόπο παραπληροφορώντας έτσι τους συμπολίτες μας, καθώς παρουσιάζονται ως «δήθεν έγκυρη» ενημέρωση, και μάλιστα για πολιτικούς προσωπικούς προεκλογικούς λόγους, έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πάντες, «υπεύθυνους» και «ανεύθυνους», καθώς και τους «Ανήθικους Αυτουργούς» και τα καλοπληρωμένα παντός είδους γλοιώδη ερπετά και «παπαγαλάκια», για τα εξής παρακάτω αδιαμφισβήτητα στοιχεία και γεγονότα.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται, και μάλιστα σε μια προεκλογική περίοδο κυρίως υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, αλλά και άλλων συνενόχων, για το θέμα, έτσι όπως παραπλανητικά παρουσιάστηκε, χωρίς να αναφέρεται σκοπίμως η αλήθεια και η πραγματικότητα, για δήθεν «ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ». ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Στην πραγματικότητα μιλάμε χρηματοδότηση εκπόνησης μελετών από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και ειδικά στην πρόσκληση (ΑΤ Ο9) «Μελέτες Ωρίμανσης Έργων του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης» και αναφέρουμε εκ νέου τα εξής :

Ο Δήμος μας κινήθηκε μεθοδικά έγκαιρα και σε αυτό το θέμα, αν και αυτό επιμελώς και τεχνηέντως αποσιωπήθηκε σκοπίμως για καθαρά πολιτικούς λόγους και λόγους εντυπωσιασμού ως δήθεν πολιτική θέση και αντιπολιτευτική ανοησία με μένος αλλά και φθόνο, κυρίως ενάντια στον Δήμαρχο, κο Αναστάσιο Μαυρίδη.

Αναλυτικότερα ενημερώνουμε ότι ως Δήμος – Δημοτική Αρχή υποβάλαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρωμένες προτάσεις και μελέτες στη συγκεκριμένη πρόσκληση για δύο (2) Υποέργα και συγκεκριμένα:

1)            με το Υποέργο 1 «Μελέτη ανάπλασης Δημοτικού Σταδίου Πεύκης (εξέδρες και αποδυτήρια)» με προϋπολογισμό 459.657,62€ και

2)            με το Υποέργο 2 «Μελέτη ανακατασκευής και προσθήκης καθ’ ύψος Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης και το Πνευματικό Κέντρο Γ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ» με προϋπολογισμό 947.767,66€.

Συνολικός Προϋπολογισμός της Πρόσκλησης (ΑΤ 09) 1.407.425,28€.

Επίσης, για ολοκληρωμένη ενημέρωση όλων των κατοίκων η έγκριση απόφασης για υποβολή της συνολικής πρότασης έγινε με την υπ’ αριθ. 16/2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και η κατάθεση έγινε στο ΥΠΕΣ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2326/08-02-2021.

Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2326/05-08-2021 (ΑΔΑ: 97Ω346ΜΤΛ6-ΠΓΚ) έγινε η τελική έγκριση ένταξης ωρίμανσης μελέτης με συνολικό όμως προϋπολογισμό 620.000,00€.

Ακολούθως έγινε η απαραίτητη τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου και η προαπαιτούμενη εκ της νομοθεσίας έγκριση πράξης Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την τελική υπογραφή σύναψης Δανείου (όπως και αυτό προβλέπεται από την Πρόσκληση του Έργου του ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών) με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν τα εξής :

1) Στη συγκεκριμένη πρόταση ωρίμανσης μελετών είναι κυρίως για το έργο Κατασκευής νέων Εξεδρών και Αποδυτηρίων του Αθλητικού Χώρου Γηπέδου Πεύκης, που εν προκειμένω πρέπει να αναφέρουμε ανήκει αποκλειστικά ως ιδιοκτησία στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας, ΠΕΑΠ, το οποίο έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της συντήρησής του ως αθλητικού χώρου και όπως ήδη αναφέραμε με προϋπολογισμό της μελέτης με το ποσό : 459.657,62€.

2)            Η ανακατασκευή του γηπέδου Πεύκης (όσον αφορά στον αγωνιστικό χώρο) έγινε με χρήματα – επιχορήγηση από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό : 500.000,00€ όπου το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε επίσημα το 2020.

3)            Η προμήθεια, ανακατασκευή και η τοποθέτηση του νέου συνθετικού τάπητα στην επιφάνεια στίβου ολοκληρώθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης με το ποσό των 75.000,00€, το οποίο παραδόθηκε την ίδια περίοδο το 2020.

4)            Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης στην (ΑΤ09), όπως κατατέθηκε ως πρόταση, είναι 1.407.425,28€, ενώ η τελική έγκριση ένταξης είναι με τελικό ποσό ένταξης 620.000,00€, όπως ήδη αναφέραμε.

Μέλημα της Δημοτικής Αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως διοίκηση του Δήμου μας από το 2014 ως σήμερα, είχαμε, και συνεχίζουμε να τηρούμε ως προτεραιότητά μας την ισοκατανομή των πόρων και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, ώστε να γίνονται έργα σε όλον τον Δήμο μας, χωρίς αποκλεισμούς, εμμονές και υπόνοιες αδικίας. Αυτό ήταν και παραμένει κύριο μέλημά μας με αίσθημα ευθύνης, όπως εξάλλου πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, και το αποδεικνύουμε στην πράξη με έργα και όχι με βαρύγδουπα λόγια…

Οι «αρμόδιοι», αδίστακτοι καθώς είναι, που επιζητούν να έχουν μόνο θέσεις ευθύνης ή ακόμα ηγετικού ρόλου μέντορα, που προσπαθούν να κερδίσουν μόνο εντυπώσεις, αδυνατούν να αξιολογήσουν, να κατανοήσουν και να αποδεχθούν την ουσία. Απέχει δυστυχώς η πραγματικότητα μακράν από την εμπάθεια και το μίσος που εμφανίζουν κάποιοι για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Έτσι, με αυτό το σκεπτικό και επειδή ήδη έχουν γίνει δύο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο Γήπεδο Πεύκης (αγωνιστικός χώρος και στίβος), επιλέξαμε, και σε σχέση πάντα με τη χρηματοδότηση που μας εγκρίθηκε, δηλαδή μόνο 620.000,00€ για το σύνολο των εκπονήσεων και μόνο των μελετών στην πρόσκληση (ΑΤ09) του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 1.407.425,28€, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ένταξης μόνο του Υποέργου 2 (τροποποίηση απόφασης ένταξης με απόφαση Ο.Ε. αρ. 170/2022). Το Υποέργο 2 είναι για το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, και αφορά σε μελέτη ανακατασκευής και προσθήκης καθ’ ύψος του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης με προϋπολογισμό 947.767,66€, όπου θεωρούμε ότι με την έκπτωση που αναμένεται να δοθεί κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, είναι εφικτό να προσεγγίσει τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Εξάλλου, είναι αναμφισβήτητα προφανές ότι το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης χρειάζεται άμεση ανακατασκευή και προέχει ως προτεραιότητα ως ένα ακόμα έργο που όμως θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν επιλέγαμε την πρόταση του Υποέργου 1 (Γήπεδο Πεύκης, μελέτη για εξέδρες και αποδυτήρια) με προϋπολογισμό της μελέτης του έργου 459.657,62€ και εγκεκριμένη χρηματοδότηση όπως σαφέστατα αναφέραμε 620.000,00€, θα έπρεπε να επιστρέψουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών το υπόλοιπο της εγκεκριμένης χρηματοδότησης, δηλαδή τη διαφορά του ποσού 160.342,38€ και επιπλέον της έκπτωσης του διαγωνισμού. Και έτσι θα είχαμε χάσει κάθε ευκαιρία και δυνατότητα για να εξασφαλίσουμε μια άρτια και ολοκληρωμένη μελέτη για το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης και να απορροφήσουμε με αυτό τον τρόπο όλη την εγκεκριμένη χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η πλήρης ανακατασκευή ενός ακόμα πολιτιστικού χώρου.  Με αυτό το σκεπτικό και κοιτάζοντας πάντα το συλλογικό συμφέρον προτάξαμε την παραπάνω εφικτή και δίκαιη λύση.

Για όλα όμως αυτά τα αυτονόητα δυστυχώς κατηγορηθήκαμε αδίκως και απαξιωτικά από διάφορους κακοπροαίρετους για ευνόητους πολιτικούς λόγους… Επίσης, όλως τυχαίως και σκοπίμως, για να απαξιώσουν το σημαντικό έργο της Δημοτικής μας Αρχής παραβλέπουν τεχνηέντως ότι την ίδια περίοδο περίπου έγινε και η ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του Διαδημοτικού Αθλητικού Χώρου Ποδοσφαίρου Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης με 550.000,00€ με ίδιους πόρους που κάλυψαν και οι δύο Δήμοι.

Συνεχίζοντας, επειδή κάποιοι προκαλούν με θρασύτητα, πρέπει εδώ να αναφέρουμε και άλλα στοιχεία οικονομικά για έργα και παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους στον Δήμο μας, όπως ότι τα τελευταία χρόνια :

1)            έγινε η ανακατασκευή του Κλειστού Αθλητικού Χώρου Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Πεύκης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής : 335.000,00€.

2)            ανακατασκευάστηκε με ίδιους πόρους πλήρως το Ανοιχτό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης «Γεώργιος Αλεξόπουλος», Ηρώων Πολυτεχνείου και Αργύρη στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης : 37.000,00€.

3)            Ανακατασκευή με ίδιους πόρους του Ανοιχτού Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης στις οδούς Καλύμνου, Σάμου και Σωκράτους στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης : 25.000,00€.

4)            Ανακατασκευή Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης στην οδό Βορείου Ηπείρου και Ελ. Βενιζέλου στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης : 25.000,00€.

5)            Ανακατασκευή εξεδρών – καθισμάτων και στεγάστρου στο Διαδημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης : 37.000,00€.

Επίσης, η ανακατασκευή του Κλειστού Αθλητικού Χώρου «ΧΡ.ΜΩΡΑΪΤΗΣ», Π/Υ 230.000,00€. Κατατέθηκε πρόταση μελέτης στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ όπου και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Τέλος, επίσης είναι σκόπιμο να αναφέρουμε για την ιστορία, γιατί κι εδώ αρκετοί εμπαθείς παραβλέπουν με πολιτική σκοπιμότητα, ότι ο Δήμος μας από τον Δημοτικό μας Προϋπολογισμό, με ίδιους πόρους, χρηματοδοτεί το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕΑΠ με 650.000,00€ για το 2023, αλλά και με έκτακτες επίσης επιχορηγήσεις για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Νομικού Προσώπου. Είναι επίσης αληθές ότι ο Δήμος μας επιπλέον αναλαμβάνει και καλύπτει τεράστια ποσά για τις λειτουργικές δαπάνες αθλητικών και πολιτιστικών χώρων όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ κ.λπ.. Αυτές είναι οι λεγόμενες Άδηλες Επιχορηγήσεις, που δεν βαρύνουν φυσικά το ίδιο το Ν.Π. ΠΕΑΠ, αλλά τον προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Δυστυχώς για αυτούς, όλα τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα στοιχεία τους διαψεύδουν, αλλά αυτό ας το κρίνουν οι συμπολίτες μας τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και με την επιλογή της ψήφου είτε υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων είτε Δημοτικών Συνδυασμών.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λυκόβρυση Πεύκη,  21 Απριλίου 2023