Περιφέρεια Αττικής:  Ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού σε σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με 740.000 ευρώ από την Περιφέρεια

Περιφέρεια Αττικής:  Ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού σε σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με 740.000 ευρώ από την Περιφέρεια
Ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού σε σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με 740.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Αναβαθμίζουμε τα σχολεία  του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε απόλυτη και πολύ καλή συνεργασία  με τον Δήμαρχο Ι. Κωνσταντάτο»

Με χαμηλότερο ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και καλύτερη απόδοση θα είναι σύντομα ο νέος φωτισμός σε σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, μέσω της αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού σε σχολικές μονάδες, ένα έργο που χρηματοδοτεί από ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 744.000 ευρώ.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Ι. Κωνσταντάτο, ενώ παρόντες κατά την υπογραφή ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρ. Θεοδωρόπουλος και η η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Περιφέρεια Αττικής:  Ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού σε σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με 740.000 ευρώ από την Περιφέρεια

Στο πλαίσιο του έργου εντάσσεται η προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρολογικού υλικού σύμφωνα με την μελέτη που έχει κάνει ο Δήμος (όπως φωτιστικά LED, λαμπτήρες κτλ), το  οποίο θα αναβαθμίσει τόσο ενεργειακά όσο και ποιοτικά των φωτισμό των σχολικών κτηρίων, μειώνοντας τις δαπάνες ενέργειας των σχολικών μονάδων και βελτιώνοντας συνολικά το επίπεδο των κτιριακών υποδομών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος σχετικά, επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στα κρίσιμα ζητήματα της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας πως ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τις σχολικές υποδομές, η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί στο έπακρο τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να λειτουργεί σε σύγχρονες υποδομές με ποιότητα και ασφάλεια.

«Με τον Δήμαρχο Ι. Κωνσταντάτο, προχωρούμε με την προγραμματική σύμβαση στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης  συμβάλλοντας τόσο στην  ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου σε τοπικό επίπεδο, όσο και στη διαμόρφωση νέων σύγχρονων υποδομών για την σχολική κοινότητα.

Αναγνωρίζουμε τα σχολειά μας, ως έναν από τους πιο ευαίσθητους χώρους της καθημερινότητας, καθώς υποδέχονται και στεγάζουν καθημερινά ό, τι πολυτιμότερο μπορεί να έχει κανείς στη ζωή, τα παιδιά μας. Η Περιφέρεια Αττικής, με όλες τις δυνάμεις συμβάλλει με σημαντικά έργα προκειμένου τα σχολειά μας αφενός να γίνουν ασφαλέστερα, αφετέρου να ανταποκριθούν στην κρίσιμη και καθολική προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό όφελος. Στο πλαίσιο αυτό ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολείων σε συνεργασία με τους δήμους και την ΚΤΥΠ, αλλά και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων σχολικών υποδομών σε ολόκληρη την Αττική», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κος Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Ι. Κωνσταντάτος, επισήμανε την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου που αφορά έναν μεγάλο αριθμό σχολείων του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ευχαριστώντας τον κο Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη, τονίζοντας πως η δημιουργική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη αποδίδει συνεχώς αποτελέσματα στην επίλυση κομβικών ζητημάτων για την περιοχή και τους πολίτες.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ14/3/2023