Παλλήνη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Μηνύματα Δημάρχου και Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Παλλήνη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Μηνύματα Δημάρχου και Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Μηνύματα Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου και Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Με μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις αφιερωμένες στις Γυναίκες γιορτάζει ο Δήμος Παλλήνης την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 8 έως τις  12 Μαρτίου και περιλαμβάνουν:

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, με θέμα τη Γυναίκα, την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 20.30 στο Οινοποιείο Πέτρου.

Ημερίδα για την Υγεία της Γυναίκας με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 19.00 στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα.

Εκπαίδευση τεχνικών αυτοπροστασίας την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 11.00 στο 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα.

Δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις στο email: vasilikimelissa@yahoo.gr

Επιπλέον, το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί στο Οινοποιείο Πέτρου μουσικό – θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στην Μελίνα Μερκούρη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, εξέδωσαν μηνύματα κ Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Παλλήνη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Μηνύματα Δημάρχου και Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Μήνυμα Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Μαχόμαστε με τις μητέρες μας, τις κόρες μας, τις αδερφές μας, τις συντρόφους μας, τις φίλες μας και τις συναδέλφους μας, για να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς, έμφυλη βία και στερεότυπα.. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στον διαχρονικό αγώνα των γυναικών για χειραφέτηση και λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να αλλάξουμε οτιδήποτε τις εμποδίζει να πετύχουν αυτά που μπορούν.

Ενισχύουμε τον ρόλο τους στην Τοπική Κοινωνία αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Παλλήνης τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου με ένα τριήμερο ενημερωτικών δράσεων, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες, αλλά και ένα μουσικό – θεατρικό αφιέρωμα στη γυναίκα σύμβολο, Μελίνα Μερκούρη.  Θυμόμαστε και διδασκόμαστε από τους ιστορικούς αγώνες του γυναικείου κινήματος, τις κατακτήσεις αλλά και τις μεγάλες θυσίες που χρειάστηκαν και δυστυχώς, συνεχίζονται έως τις μέρες μας.

Στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό κάθε γυναίκας, με δράσεις που αναδεικνύουν τον πολλαπλό ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και με προγράμματα υποστήριξης ώστε καμία γυναίκα να μη φοβάται να μιλήσει, γνωρίζοντας ότι θα βρει βοήθεια και συμπαράσταση. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να λέγεται πολιτισμένη, όταν υποβαθμίζει τη γυναίκα.»

Μήνυμα  της Δημοτική Επιτροπή Ισότητας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρας μνήμης για τους αγώνες και τις θυσίες των γυναικών.  Μια ημέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των γυναικών που ακόμα σήμερα, αμφισβητούνται και καταπατούνται. Παραμένει ανάγκη η διασφάλιση της ισότητας των φύλων, η εξάλειψη των στερεοτύπων και της έμφυλης βίας. Ο σεβασμός στη γυναίκα αποτελεί προϋπόθεση για μια δημοκρατική κοινωνία.

Ο Δήμος Παλλήνης έχοντας στο επίκεντρο του, την ανάδειξη της Ισότητας των Φύλων, έχει και συνεχίζει να αναπτύσσει πλήθος δράσεων για την ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου της Γυναίκας, στην τοπική κοινωνία και στην Αυτοδιοίκηση. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Παλλήνης δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται, σε τοπικό επίπεδο, για την στήριξη και την ενδυνάμωση όλων των γυναικών, για την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση όλων, για τον σεβασμό και την συνεργασία των δύο φύλων, με απώτερο στόχο την κατάργηση των ανισοτήτων, της καταπίεσης και της βίας.»

Η Πρόεδρος

Βασιλική Μελισσά

Τα Μέλη

Μαρία Αμοργιανού

Μαριλένα Γούνια

Ελίνα Κωνσταντίνου

Κατερίνα Πλατανιά

Αργυρώ Σκαλκώτου

Κωνσταντίνος Σμέρος